Volg hier de Wereldbeker veldrijden in Tábor 2019

zaterdag 16 november 2019 om 12:45
Volg hier de Wereldbeker veldrijden in Tábor 2019

In Tábor wordt vandaag de vierde ronde van de Wereldbeker veldrijden afgewerkt op een snel, maar technisch parcours, dat door insiders meer dan gesmaakt wordt. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Tábor maakte 23 jaar geleden voor de eerste keer deel uit van de Wereldbeker en is sindsdien een vaste waarde op de kalender. Ook de wereldkampioenschappen streken er meermaals neer. Vorig jaar kleurde de Tsjechische plaats oranje, nadat Mathieu van der Poel en Lucinda Brand de winst pakten.

Ook dit jaar zijn de Nederlandse vrouwen favoriet, nadat ze de eerste seizoensmaanden domineerden. Denk hierbij aan Yara Kastelijn, Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado. En met Brand is daar sinds vorige maandag in Niel nog extra Nederlandse power bijgekomen. De vrouwen beginnen al om 13.00 uur.

Bij de mannen is Mathieu van der Poel de torenhoge favoriet. De wereldkampioen verloor nog nooit in Tábor en vindt er dan ook een parcours op maat. Daarnaast zal hij dit weekend maar al te graag zijn deze week overleden grootvader ‘papy’ Raymond Poulidor eren. De mannen duiken om 14.30 uur het veld in.

De veldrit in Tábor is rechtstreeks te volgen op Telenet Play Sports en Proximus in België en op NOS.nl en de Eurosport Player in Nederland. Ook is de koers te zien via RedBull.tv!

Links
Voorbeschouwing: Wereldbeker Tábor 2019 (WielerFlits.be)

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Sporza)
Livetiming (UCI)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.