Volg hier de Wereldbeker veldrijden in Waterloo 2019

zondag 22 september 2019 om 20:15
Volg hier de Wereldbeker veldrijden in Waterloo 2019

Vorige week zagen we Maghalie Rochette en Eli Iserbyt zegevieren in de eerste wereldbekermanche in Iowa City, vandaag is het tijd voor de tweede en laatste wereldbekerwedstrijd op Amerikaans grondgebied. In Waterloo zullen de mannen en vrouwen van Telenet-Baloise Lions tot op het bot gemotiveerd zijn.

Waterloo is namelijk de thuisbasis van Trek, de fietsensponsor van de ploeg van manager Sven Nys. En dus is Belgisch kampioen Toon Aerts gebrand om vandaag te winnen, zeker na zijn recente nederlaag tegen Eli Iserbyt, de leider in het voorlopige wereldbekerklassement. Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn uiteraard niet van de partij.

Bij de vrouwen is het dus uitkijken naar de Canadese revelatie Rochette, Jolanda Neff, de van een sleutelbeenbreuk herstellende Katie Compton, Ellen van Loy en een Nederlands contingent aangevoerd door Maud Kaptheijns en Inge van der Heijden. Wereldkampioene Sanne Cant begint haar crosseizoen pas later.

De vrouwen beginnen aan om 20.30 uur Nederlands-Belgische tijd aan hun wereldbeker, terwijl de mannen om 22.00 uur het veld induiken. De wedstrijden zijn via meerdere manieren live te volgen, onder meer op Eurosport 1, NOS.nl en de Eurosport Player. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de tweede Wereldbeker van het seizoen.

Links
Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Sporza)
Livetiming (UCI)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.