Volg hier de werelduurrecordpoging van Ellen van Dijk 2022

maandag 23 mei 2022 om 16:30
Volg hier de werelduurrecordpoging van Ellen van Dijk 2022

Ellen van Dijk gaat vandaag proberen het werelduurrecord bij de vrouwen te verbeteren. Op de wielerbaan van de Tissot Velodrome in Grenchen, Zwitserland, moet het gaan gebeuren voor de huidige wereldkampioene tijdrijden. Volg hier op WielerFlits de recordpoging!

Het prestigieuze record waarbij renners een zo groot mogelijke afstand afleggen in een uur, is bij de vrouwen in handen van Joscelin Lowden. De Britse die momenteel uitkomt voor Uno-X, kwam in 2021 in Grenchen tot 48,405 kilometer en verbeterde het oude record van de Italiaanse Vittoria Bussi met bijna vierhonderd meter. Van Dijk kan na Keetie van Oosten-Hage en Leontien Zijlaard-van Moorsel de derde Nederlandse worden die het record in handen heeft gekregen.

Van Dijk doet net als Lowden haar recordpoging op de 250 meterbaan van de Tissot Velodrome in Grenchen, Zwitserland. Het betekent dat de 35-jarige Nederlandse tijdritspecialiste in zestig minuten bijna 194 rondes moet rijden om het huidige record te verbeteren. Op deze wielerbaan hebben overigens naast Lowden ook oud-beroepsrenner Jens Voigt en Rohan Dennis, renner bij Jumbo-Visma, een aanval op het werelduurrecord gedaan.

Van Dijk valt om 17.00 uur het wereldrecord aan. De recordpoging is vanaf 16.50 uur rechtstreeks te zien op de Eurosport Player, via een livestream van NOS Wielrennen en op het YouTube-kanaal van Trek-Segafredo.

Links

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.