Volg hier de X2O Trofee Flandriencross Hamme 2021

zaterdag 23 januari 2021 om 13:30
Volg hier de X2O Trofee Flandriencross Hamme 2021

Met de Flandriencross van Hamme staat vandaag de zesde manche van de X²O Trofee op het menu. Net als morgen in Overijse staan zo goed als alle toppers aan de start. Bespreek hier op WielerFlits het wedstrijdverloop!

Om 13.45 uur duiken eerst de vrouwen het veld in. Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado, de regerende winnares in Hamme, Annemarie Worst, en Sanne Cant keren na een trainingsstage in Spanje terug in de cross. Hoewel het uitkijken is naar hun staat van paraatheid, zijn Alvarado en Worst samen met Lucinda Brand, die het klassement van de X²O Trofee bij de vrouwen aanvoert, en Denise Betsema op voorhand de favorieten voor de zege.

Om 15.00 uur beginnen dan de mannen aan hun cross. Mathieu van der Poel, die afgelopen jaar voor de vierde keer op rij de beste was in Hamme, is er weer bij na een buitenlandse stage, net als Wout van Aert, Eli Iserbyt, die met een royale voorsprong leidt in het klassement van de X²O Trofee voor mannen, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en Tom Pidcock. Iedereen heeft zijn conditie nog wat extra aangescherpt richting het WK.

Zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd wordt uitgezonden door Sporza in België en door Eurosport in Nederland. Bekijk hier de volledige tv-kalender.

Links
Voorbeschouwing: X²O Trofee – Flandriencross 2021 (WielerFlits.be)

Website organisatie
Deelnemers vrouwen
Deelnemers mannen
Parcours

Liveticker (X²O Badkamers Trofee)
Liveticker vrouwenwedstrijd (Sporza)
Liveticker mannenwedstrijd (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.