Volg hier de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland 2021

vrijdag 11 juni 2021 om 13:45
Volg hier de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland 2021

Richard Carapaz deed gisteren uitstekende zaken in de Ronde van Zwitserland door in Leukerbad naar de ritzege en de leiderstrui te sprinten. Toch is de Ecuadoraan nog allerminst zeker van de eindzege. Zo staat er vandaag opnieuw een zware bergrit op het programma. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

In eerste instantie was de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland 162 kilometer lang met onder meer de Nufenenpass en de Furkapass, maar die beklimmingen zijn door de grote hoeveelheden sneeuw niet begaanbaar. De autoriteiten hebben laten weten dat het moeilijk is om die sneeuw te verwijderen en dus heeft de organisatie naar een alternatief gezocht.

De start is verplaatst van Fiesch naar Andermatt, van waaruit de noordzijde van de Gotthardpass (8,5 km aan 7,6%) beklommen wordt, met de top op ruim 2.100 meter boven zeeniveau. De beklimming van de Lukmanierpass (19 km aan 5,6%) is wel begaanbaar en die maakt dus ook onderdeel uit van het parcours. Het is al voor de 36ste keer dat deze Lukmanierpass in de Ronde van Zwitserland is opgenomen.

De top van deze klim ligt op een kleine dertig kilometer van de meet. Na de lange afzink volgt nog een kort klimmetje van 1,2 kilometer aan 5,1%, waarna de finale tot finishplaats Disentis-Sedrun licht omhoog blijft lopen. Hier wordt na een bedrijvige rit van 130 kilometer en bijna 3.200 hoogtemeters gefinisht. De start is iets voor 14.00 uur, de finish tussen 17.10 en 17.30 uur.

De Ronde van Zwitserland is dagelijks te zien via de online kanalen van Eurosport, GCN en Sporza. De uitzending begint vandaag om 15.40 uur.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Zwitserland 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.