Volg hier de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland 2019

donderdag 20 juni 2019 om 14:00
Volg hier de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland 2019

De Ronde van Zwitserland gaat de bergen in. Na de sprintzeges van Elia Viviani is het gedaan met de pret voor de rappe mannen. De korte etappe van 120 kilometer naar Flumserberg kent een aankomst bergop. Welke favorieten laten hier hun benen spreken? Volg het hier op WielerFlits.

De kortste etappe-in-lijn van deze ronde telt slechts 120,2 kilometer. Van de organisatie krijgt deze rit liefst vier sterren en dat is niet voor niets: de aankomst ligt namelijk bergop als de renners van Einsiedeln naar Flumserberg koersen! Leggen de toppers met klassementsambities hier al hun kaarten op tafel, of wachten ze nog een dag totdat het parcours écht de hoogte ingaat? Morgen gaat het parcours namelijk hoger van 2000 meter.

De korte rit begint vanuit Einsiedeln met een afzink, waarna de koers via Rapperswil-Jona en Wattwil na 65 kilometer aankomt bij de eerste klim van de dag: Wildhaus (3,5 km aan 5,1%). Via een afdaling van bijna elf kilometer komt Liechtenstein in het vizier. De Rijn, de natuurlijke grens tussen de dwergstaat en Zwitserland, wordt echter niet overgestoken. Wat nog rest is de slotklim naar Flumserberg (8,5 km aan 9%). Wie komt hier als eerste boven?

De etappe begint om 14.15 uur en finisht tussen 17.10 en 17.30 uur op de Flumserberg. De tv-uitzending van Eurosport 1 begint om 15.45 uur, na de finish van de Ronde van Slovenië.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Zwitserland 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.