Volg hier de zesde etappe van de Tour de Langkawi 2020

woensdag 12 februari 2020 om 05:00
Volg hier de zesde etappe van de Tour de Langkawi 2020

De Tour de Langkawi nadert stilaan haar ontknoping. Danilo Celano moet nog een paar ritten overleven om zich tot eindwinnaar te kronen. Allereerst is daar de zesde etappe, op het eerste gezicht een nieuwe mogelijkheid voor de aanwezige sprinters. Wie weet hier te winnen? Volg en bespreek de wedstrijd hier op WielerFlits.

Voor zonaanbidders is de startplaats van de zesde etappe geen prettige plek. Taiping staat namelijk bekend als de natste stad van West-Maleisië. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 4000 millimeter, terwijl dat elders op het schiereiland ongeveer de helft is. Maar snel wegwezen dan, en dat doet de karavaan ook. Het gaat weer in noordwestelijke richting, naar het eiland Penang.

Nee, de renners hoeven niet onderweg te switchen naar een waterfiets, er lopen al enkele jaren twee bruggen tussen het eiland en het vasteland. Het peloton krijgt de langste brug voorgeschoteld. Deze is vernoemd naar Sultan Abdul Halim Muadzam Shah en is in totaal 16,9 kilometer lang. Een imposant bouwwerk. Eenmaal op Penang wordt er zowaar nog eens geklommen.

Het is echter de vraag of de twee hellingen voor problemen zullen zorgen. Een sprinter die nog iets te zwaar staat kan het overkomen, maar vuurwerk tussen de klassementsmannen hoeven we hier niet te verwachten. Finishen doen we in George Town, een stad vernoemd naar George III. Aan het koloniale verleden heeft de stad een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst overgehouden.

Het startsein wordt gegeven om 05.29 uur Nederlands-Belgische tijd. De renners worden aan de finish verwacht tussen 08.47 en 09.10 uur. Beelden van de finale zijn vanaf 08.00 uur rechtstreeks te zien op Eurosport 2 en via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Tour de Langkawi 2020

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.