Volg hier de zesde etappe van de UAE Tour 2021

vrijdag 26 februari 2021 om 09:20
Volg hier de zesde etappe van de UAE Tour 2021

Tadej Pogačar moet nog twee vlakke etappes overleven en dan zal hij worden uitgeroepen tot eindwinnaar van de UAE Tour. De Sloveen van UAE Emirates zal vandaag en morgen echter wel rekening moeten houden met eventuele waaiers. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de voorlaatste etappe van de UAE Tour!

De voorlaatste etappe speelt zich helemaal af in het emiraat Dubai. Op Deira Island verzamelen de renners zich voor de start. Deira Island is een luxueus project bij de kust van Deira dat via een brug met het vasteland is verbonden. Van daaruit trekken de renners verder door de woestijn van Dubai, over relatief vlakke wegen, richting Palm Jumeirah Island.

Op het palmboomvormige eiland, bekend vanwege zijn chique hotels, hoge torenflats en fijne maar peperdure eettentjes, finishte de Abu Dhabi Tour al meermaals. Elia Viviani was er twee keer succesvol en ook Dylan Groenewegen en Marcel Kittel wonnen eens op het eiland. Wie is in 2021 de snelste man op twee wielen?

Krijgen we vandaag een traditionele sprintersetappe voorgeschoteld? Of heeft de wind vrij spel en mogen we ons opmaken voor een heus waaierspektakel? De renners beginnen om 9.35 uur aan de voorlaatste etappe van deze UAE Tour, de finish wordt verwacht rond 13.30 uur. We hebben het dan over Nederlands-Belgische tijden.

De tv-uitzending op Eurosport 1 begint, net zoals de laatste dagen, om 11.45 uur. De etappe is ook te zien via Eurosport.nl en GCN Racing.

Links
Voorbeschouwing: UAE Tour 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.