Volg hier Gent-Wevelgem 2015 (Retro)

zondag 29 maart 2020 om 14:25
Volg hier Gent-Wevelgem 2015 (Retro)

Vanwege het coronavirus wordt er voorlopig niet gekoerst. Eigenlijk zou vandaag de 82e editie van Gent-Wevelgem worden verreden, maar de kasseiklassieker gaat niet door. Sporza zendt vandaag echter wel de zo heroïsche editie van 2015 uit, toen de renners letterlijk van hun fiets werden geblazen. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop.

Gent-Wevelgem start niet zoals de naam doet vermoeden in Gent, maar in het nabijgelegen Deinze. De aankomststreep ligt traditiegetrouw wel in Wevelgem, op de Vanackerestraat. In de 240 kilometer tussen Deinze en Wevelgem krijgen de renners negen hellingen voor hun kiezen.

De met kasseien geplaveide beklimming van de Kemmelberg is de belangrijkste hindernis. Ook de wind is een belangrijke spelmaker in Gent-Wevelgem. Op de verbindingswegen in de heuvelzone liggen waaiers constant op de loer. De route is dit jaar overigens zeven kilometer langer dan in 2014.

De twee passages over de Kemmelberg liggen nu veertig kilometer uit elkaar, dat is iets verder dan voorheen. De Monteberg is de laatste helling, op 35 kilometer van de aankomst. Wie o wie komt er vanmiddag als eerste over de streep? De live-uitzending begint om 14.40 uur, terwijl de finish wordt verwacht rond 16.25 uur.

Links
Deelnemers (ProCyclingStats)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.