Volg hier Gran Piemonte 2019

donderdag 10 oktober 2019 om 11:40
Volg hier Gran Piemonte 2019

De Italiaanse najaarsklassiekers volgen elkaar in sneltreinvaart op, van de Giro dell’Emilia zaterdag tot Il Lombardia een week later. De voorlaatste in die reeks is de Gran Piemonte, de stokoude koers waarvan de geschiedenis teruggaat tot begin vorige eeuw. Dit jaar kiest de organisatie voor een aankomst bergop, dus we krijgen geen sprinter als winnaar. Wie volgt Sonny Colbrelli op? Volg het hier op WielerFlits.

De organisatie heeft de aankomstlijn gelegd op de top van de klim naar het heiligdom van Oropa. Daarmee is de semiklassieker een koers geworden voor de klimmers. De slotklim is namelijk 11,8 kilometer lang aan ruim zes procent. De Giro d’Italia heeft een geschiedenis met de klim, aangezien de ronde al zes keer finishte op de top van deze 1142 meter hoge berg.

De 103e editie begint in Agliè. De renners rijden aanvankelijk over relatief vlakke wegen naar het plaatsje Valdengo (na 145,4 km) en de voet van de eerste klim van de dag, de Nelva (13 km aan 3,5%). Na een afdaling van elf kilometer bereikt het peloton Biella – en daarmee de voet van de slotklim naar Santuario di Oropa (11,8 km aan 6,2%).

De start is om 11.55 uur en de finish wordt verwacht tussen 16.15 en 16.45 uur. De koers is rechtstreeks te zien op Eurosport 2 en via de Eurosport Player, vanaf 14.45 uur.

Links
Voorbeschouwing: Gran Piemonte 2019 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (TuttoBiciWeb)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.