Volg hier het BK veldrijden 2021 in Meulebeke

zondag 10 januari 2021 om 15:10
Volg hier het BK veldrijden 2021 in Meulebeke

Vandaag staan in het West-Vlaamse Meulebeke de Belgische kampioenschappen voor elite mannen en vrouwen op de agenda. Wout van Aert en Sanne Cant zijn de respectievelijke topfavorieten, maar in beide categorieën tellen we een aantal interessante outsiders. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de crossen!

Voor wie de Berencross eerder al bezocht of de wedstrijd volgde op het scherm, vergis u niet. Het hoofdzakelijk technische parcours van de voorbije jaren in Domein Ter Borcht krijgt ter gelegenheid van het Belgisch kampioenschap een enorme opwaardering. Het rondje van het BK wijkt voor 70 procent af van het traditionele parcours.

Er wordt gestart waar de voorbije jaren werd gefinisht: op de sintelbaan rond het voetbalveld van eersteprovincialer KFC Meulebeke. Na een rondje op de atletiekpiste en een passage over een brug (over een beek) volgt de kennismaking met het nieuwe gedeelte van het parcours: een weide waarop twee heuvels zijn aangelegd.

Na de tweede heuvel en de eerste passage door de materiaalpost, belanden de renners op het Robinson eiland (centraal onderaan de afbeelding), gekend als het centrale punt van de voormalige Berencross. Op het BK is het niet meer dan een snelle doortocht, vooraleer het Kabouterbos wordt ingedoken.

Na de balken volgt het wasbord: negen opeenvolgende bultjes in het gras als extra hindernis, voorafgegaan door een trap. Na het wasbord belanden we opnieuw in de materiaalzone en gaat het naar de zandpassage. Door de regenval van de voorbije weken is er geen sprake van los of mul zand en zal de strook geen rol als scherprechter spelen.

Tot slot gaat het langs de vijver en een houten bruggetje naar de Terborchtlaan, waar dit jaar voor het eerst de aankomst getrokken is. De vrouwen beginnen om 13.45 uur aan de titelstrijd, de mannen vertrekken om 15.15 uur. Sporza brengt beide Belgische kampioenschappen live op uw scherm vanaf 13u40.

Links
Voorbeschouwing: BK veldrijden 2021 in Meulebeke (via WielerFlits.be)

Website organisatie
Alle deelnemerslijsten

Verkenningsrondje

Liveticker (Sporza)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

1 Reactie

de nieuweMerckx 10 januari 2021 om 15:48

saai

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.