Volg hier het Kampioenschap van Vlaanderen 2019

vrijdag 20 september 2019 om 13:05
Volg hier het Kampioenschap van Vlaanderen 2019

Het Kampioenschap van Vlaanderen is de tweede in een vierluik Belgische najaarswedstrijden, waar renners in extremis nog een laatste hand aan hun WK-voorbereiding kunnen leggen. In en rond Koolskamp is het echter vooral uitkijken naar de snelle mannen. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Het Kampioenschap van Vlaanderen ademt Koolskamp en dat zal dit jaar ook niet anders zijn. Al moeten we toch spreken van een licht gewijzigde omloop ten opzichte van vorig jaar. In de lokale omloop van elf kilometer is het namelijk traditie dat de naburige gemeenten Egem en Pittem worden aangedaan.

Ditmaal is door wegenwerken een passage langs Pittem echter niet mogelijk, waardoor de organisatie moet uitwijken richting Zwevezele. De aankomstlijn is echter wel nog steeds gelegen in Koolskamp, waar na zeventien rondjes (en een totale afstand van 186 kilometer) naar alle waarschijnlijkheid gesprint zal worden voor de overwinning.

In de laatste drie kilometer vinden we geen bochten meer, op een heel flauwe aan het slot na. Hierdoor krijgen we doorgaans een sprint aan zeer hoge snelheid. Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen, Nacer Bouhanni, Jasper De Buyst… Wie wint deze editie van het Kampioenschap van Vlaanderen?

We zullen het weten rond 17.45 uur, als de finish wordt verwacht in Koolskamp. De renners vertrekken om 13.20 uur. Sporza brengt het Kampioenschap van Vlaanderen live op de buis vanaf 16:00 uur.

Links

Voorbeschouwing: Kampioenschap van Vlaanderen

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveblog Kampioenschap van Vlaanderen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.