Volg hier het Kampioenschap van Vlaanderen 2021

vrijdag 17 september 2021 om 12:45
Volg hier het Kampioenschap van Vlaanderen 2021

Na een jaar afwezigheid is het Kampioenschap van Vlaanderen (ook wel Koolskamp Koers) terug op de kalender. Door de afgelasting van de Memorial Rik Van Steenbergen is dit de laatste ronde van de Bingoal Cycling Cup. Volg hier op WielerFlits het koersverloop!

Het parcours is dit jaar 196 kilometer lang en daarmee is de koers tien kilometer langer dan twee jaar geleden, en de langste editie sinds 2011. De wedstrijd wordt verreden op een vlakke omloop van 15,1 kilometer, die dertien keer moet worden afgelegd. Koolskamp is de plaats waar de koers op gang wordt gebracht, en waar wordt gefinisht. Onderweg worden ook de plaatsen Zwevezele, Egem en Pittem aangedaan. Het wordt voortdurend opletten voor waaiers: omdat het een rondje is, staat de wind immers altijd wel ergens ‘op de kant’.

Als de koers uitdraait op een sprint, mogen we de sprinters Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Jasper Philipsen zeker van voren verwachten. Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven. De finish wordt verwacht tussen 17.15-17.39 uur. Het Kampioenschap van Vlaanderen is vanaf 15.30 rechtstreeks te volgen via de Eurosport Player. Sporza schakelt om 15.45 over naar de koers.

Links
Voorbeschouwing: Kampioenschap van Vlaanderen 2021

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.