Volg hier La Course By Le Tour de France 2019

vrijdag 19 juli 2019 om 09:05
Volg hier La Course By Le Tour de France 2019

In Italië werd afgelopen week gestreden in de Giro Rosa, maar vandaag staat alweer de volgende Women’s WorldTour-koers op het programma: La Course! Kan Annemiek van Vleuten deze wedstrijd voor een derde maal op rij winnen of steekt iemand daar een stokje voor? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Vorig jaar kregen de rensters nog een serieuze bergrit voorgeschoteld, maar vandaag staan er geen grote beklimmingen op het menu. Het parcours doet eerder denken aan een zuidelijke variant van Luik-Bastenaken-Luik of de Amstel Gold Race, met de nodige korte klimmetjes en een oplopende finishstraat.

Het rondje dat de rensters afleggen is gelijk aan dat van de individuele tijdrit die later op de dag wordt verreden. Er ligt een omloop van goed 24 kilometer klaar en in totaal zal deze vijf keer moeten worden afgehaspeld. Het begint vrijwel meteen met de Côte de Gelos (1,1 km aan 7,7%), de eerste van twee beklimmingen in de omloop.

Na de top volgt een korte listige afdaling naar de voet van de Côte d’Esquillot. Deze helling is niet zo steil als de Gelos, maar kan na pakweg honderd kilometer wel voor verschillen zorgen. Na een nieuwe afzink wordt Gan bereikt, een dorpje dat wielerliefhebbers misschien doet denken aan een gelijknamige wielerploeg uit de jaren negentig.

Via een typische, licht golvende, Zuid-Franse platanenlaan komt de meute uiteindelijk weer uit in Pau. Via de Pont d’Espagne steekt de karavaan de rivier de Ousse over, waarna rechtsaf wordt geslagen, de Rue d’Etigny op. Op enkele honderden meters voor de finish vormt de korte, maar steile Rue Mulot nog een laatste obstakel. Finishen doen de rensters op de Place de Verdun.

De vrouwen starten al om 9.20 uur, waardoor de finish tussen 12.27 en 12.47 uur is. De zesde editie van La Course By Le Tour de France is vanaf 10.00 uur te volgen via Sporza, NPO 1 en Eurosport.

Links
Voorbeschouwing: La Course By Le Tour de France

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.