Volg hier Parijs-Bourges 2019

donderdag 10 oktober 2019 om 12:25
Volg hier Parijs-Bourges 2019

Terwijl het Italiaanse najaar in volle gang bezig is, wordt ook in Frankrijk gekoerst onder herfstachtige omstandigheden. Parijs-Bourges staat namelijk op het programma. We zoeken een opvolger voor Valentin Madouas van Groupama-FDJ. Wie mag zijn naam op de erelijst bijschrijven? Volg het hier op WielerFlits.

Zoals wel vaker is een oude koersnaam behouden en zijn in de loop der jaren de start- of finishplaats veranderd. Zo ook hier: de start is namelijk in Gien, bijna twee uur onder Parijs. De finish is wel gewoon in Bourges. Dat was vorig jaar ook zo, toen Madouas met een late aanval de aanstormende sprinters (waaronder Bryan Coquard en Christophe Laporte) nipt achter zich wist te houden.

Het parcours is licht heuvelachtig, met in de tweede helft van de wedstrijd drie stevige klimmetjes. De laatste is de Côte de la Chapelotte van 2,8 kilometer aan 5,1%. Daarna is het nog ruim veertig kilometer naar de finish, dus genoeg tijd voor de sprinters om zich klaar te stomen. Dan moeten ze zich wel niet laten verrassen door een late aanvaller.

De officiële start is om 12.40 uur en gefinisht wordt rond de klok van 17.15 uur. Er zijn geen live-beelden van de wedstrijd op tv te zien.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (DirectVélo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.