Volg hier Parijs-Tours 2019

zondag 13 oktober 2019 om 10:25
Volg hier Parijs-Tours 2019

Het Europese wielerseizoen 2019 loopt bijna op z’n eind. Waar sommige renners snakken naar vakantie, zullen andere coureurs nog één keer het rugnummer vol moraal op de achterzak spelden voor Parijs-Tours. Wie mag zich straks de opvolger noemen van de Deen Søren Kragh Andersen? Bespreek hier op Wielerflits het koersverloop!

Hoewel de koers nog altijd Parijs-Tours heet, is het vertrek van deze eendagsklassieker allang niet meer in de Franse hoofdstad. De renners vertrekken namelijk vanuit Chartres, waar Dylan Groenewegen vorig jaar nog een Touretappe won. Het peloton trekt na de start tussen de steden Brou en Châteaudun door.

Vervolgens trekken de renners eigenlijk in een rechte streep naar Vendrôme en Herbault, om na 125 kilometer richting het zuidwesten te koersen. In Amboise begint – zoals altijd – de laatste zestig kilometer. Op 53 kilometer van de meet beginnen we aan de onverharde stroken, het moment waarop de koers zal ontploffen.

Op ruim tien kilometer voor de finish ligt de laatste onverharde strook. Daarna is het grotendeels rechtdoor richting de laatste chicane op slechts één kilometer van de finish. Op de brede Avenue de Grammont ligt dan eindelijk die verlossende witte krijtlijn. De renners vertrekken om 11.40 uur en finishen tussen 16.43 en 17.10 uur.

Wie het gravelspektakel niet wil missen, kan daarvoor terecht op Eurosport. Vanaf 16.00 uur zenden zij beelden de ether in. De Franse klassieker is ook bij Sporza te volgen. Daar begint de uitzending een half uurtje eerder. De NOS zal daarnaast een livestream aanbieden via internet.

Links
Voorbeschouwing: Parijs-Tours

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.