Volg hier Strade Bianche voor vrouwen 2020

zaterdag 1 augustus 2020 om 11:40
Volg hier Strade Bianche voor vrouwen 2020

Het vrouwenpeloton is pas toe aan haar tweede WorldTour-koers van 2020. Maar Strade Bianche is meteen wel een heel mooie om te winnen. Veel ogen zijn gericht op Annemiek van Vleuten, die al in hoogvorm verkeert. Kan ze voor het tweede jaar op rij juichen in Siena?

Net als de mannen beginnen de vrouwen de wittewegenkoers in Siena. Onderweg krijgen zij 136 kilometer door de Toscaanse heuvels voor de wielen geschoven, waarvan 31,6 onverhard. De route telt acht zogenoemde sterrati, waarvan de strook van San Martino in Grania (9,5 km) met afstand de langste is. De aankomst ligt op het Piazza del Campo van Siena na een stevige klim met stijgingspercentages tot 16 procent.

De vrouweneditie van Strade Bianche begint om 11.55 uur. De aankomst wordt verwacht tussen 15.44 en 16.15 uur. Vanaf 15.00 uur begint de RAI met haar uitzending. Rond 15.10 uur is de wedstrijd ook te volgen via Sporza. Met een Global Cycling Network-wedstrijdpas zijn de beelden eveneens te zien. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Links
Voorbeschouwing: Strade Bianche voor vrouwen 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter UCI WWT)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.