Volg hier Trofeo Laigueglia 2021

woensdag 3 maart 2021 om 10:45
Volg hier Trofeo Laigueglia 2021

Met de Trofeo Laigueglia gaat ook het Italiaanse wielerseizoen van start. Aan de Ligurische kust zijn negen WorldTour-teams neergestreken, waaronder Trek-Segafredo, INEOS Grenadiers en Deceuninck-Quick-Step. Wie kaapt de zege? Volg het hier op WielerFlits.

De eerste beklimmingen van de dag zijn de Cima Paravenna en de San Damiano, die nog behoorlijk ver van de finish liggen. Hoe anders is dat met de Colla Micheri (2,6 km aan 6,3%), de klim die telkens terugkomt in de absolute finale. De coureurs finishen namelijk na vier lokale rondes in en rond finishplaats Laigueglia.

De puncheurs kunnen op het slotrondje het verschil maken op de flanken van de telkens terugkerende Capo Mele (2 km aan 3,4%), die nog vlak voor de Colla Micheri. De laatste kilometers richting het centrum van Laigueglia lopen naar beneden en zullen dus razendsnel voorbij gaan.

De koers begint om 11.00 uur en finisht 203 kilometer later tussen 15.56 en 16.28 uur. De Trofeo Laigueglia is niet live te volgen op de Nederlandse of Belgische televisie, maar de organisatie komt wel met een livestream op social media.

Links
Voorbeschouwing: Trofeo Laigueglia 2021 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Tuttobiciweb, Italiaans)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.