Vuelta 2020: Volg hier de etappe met aankomst in Suances

vrijdag 30 oktober 2020 om 12:30
Vuelta 2020: Volg hier de etappe met aankomst in Suances

De Vuelta-etappe van vandaag staat te boek als een ‘vlakke’ rit. Voor Vuelta-begrippen zijn er weliswaar relatief weinig hoogtemeters, maar of het ook op een sprint gaat uitdraaien is nog maar de vraag. De renners finishen bovendien na een vervelend klimmetje. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de etappe!

De tiende rit is er een die langs de Cantabrische kust trekt. Afgaande op het profiel zou je in eerste instantie misschien geneigd zijn te denken dat dit een etappe is voor sprinters, maar dit lijkt eerder een ritje voor sterke vluchters te zijn. Meer dan tweeduizend hoogtemeters en listige slotkilometers zijn maar een paar ingrediënten die de etappe kruiden.

Kleurrijke vissersplaatsjes worden tijdens de eerste pakweg honderd kilometer afgewisseld met fraaie natuur. Na circa zeventig kilometer koers komt de karavaan uit bij de baai van Santander. De regiohoofdstad wordt echter overgeslagen. In plaats daarvan rijdt het peloton richting het rustige en mooi gelegen maritieme plaatsje Suances.

Vlak voor de plaats waar Paolo Bettini in 2008 zijn laatste zege als wielerprof boekte, wordt het binnenland in getrokken. Bij het buitenrijden van Torrelavega, de stad van onder meer Manolo Saiz en drievoudig wereldkampioen Óscar Freire, wacht de Alto de San Cipriano (4,3 km aan 5%). Na de enige gecategoriseerde klim van de dag blijft het golven.

In de laatste twee kilometer loopt het wegdek net als in 2008 aan zo’n vijf procent omhoog. Is er hier iemand in staat om van de rest weg te kletsen? We weten het tussen 17.03 en 17.29 uur, als de renners zullen finishen in Suances. De etappe begint om 12.45 uur. Sporza en Eurosport zijn er live bij vanaf 14.35 uur.

Links
Vuelta 2020: Voorbeschouwing etappe 10 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.