WK 2020: Volg hier de tijdrit voor mannen

WK 2020: Volg hier de tijdrit voor mannen

Het verschil aan de streep was meer dan één minuut. Rohan Dennis wist vorig jaar met verve zijn wereldtitel in het tijdrijden te prolongeren, en dat na een op het oog gebrekkige voorbereiding. Is de Australiër vandaag in staat om in Imola voor een derde keer de regenboogtrui te veroveren? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Na de start, voor de ingang van het Formule 1-circuit van Imola, kan al vrij snel de grote plaat erop. In de eerste vijf kilometer zitten nog enkele bochten, maar daarna hoeft er tot vlak voor het keerpunt normaal gesproken niet meer te worden geremd. Het keerpunt, dat tevens dienstdoet als tijdsmeting, is het stadje Borgo Tossignano.

Omdat het vanaf dat moment zo’n elf kilometer lichtjes omlaag loopt, kunnen de snelheden hard oplopen. In de laatste vijf kilometer zitten nog enkele pittig oplopende stroken. Het zijn geen hellingen om schrik van te hebben, maar aan het einde van een tijdrit zijn het toch geen prettige obstakels.

Uiteindelijk draaien de renners het niet geheel vlakke circuit op, waar na 31,7 kilometer de finish ligt. Om 14.30 uur is de Syriër Ahmad Badreddin Wais de eerste renner aan het vertrek. Titelverdediger Rohan Dennis gaat even voor vier uur als laatste van start en finisht rond de klok van 16.30 uur.

Het WK tijdrijden is live te zien bij de NOS (op NPO1), Sporza (op Eén) en op Eurosport 1. De televisie-uitzendingen beginnen omstreeks 14.30 uur.

Links
WK 2020: Voorbeschouwing tijdrit mannen (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Starttijden

Liveticker (Organisatie)

Live timing (Tissot Timing)

Livestream (NPO1, vanaf 14.30 uur)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.