WK 2020: Volg hier de tijdrit voor vrouwen

WK 2020: Volg hier de tijdrit voor vrouwen

In deze aangepaste editie van het wereldkampioenschap wielrennen is de tijdrit voor vrouwen de eerste wedstrijd van de WK-week. Met Annemiek van Vleuten ontbreekt een van de topfavorieten, maar met Chloe Dygert, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk zijn er toch drie grote kanshebsters op goud in Imola. Weet Dygert haar titel met succes te verdedigen? Volg het hier op WielerFlits.

Na de start, voor de ingang van het Formule 1-circuit van Imola, kan al vrij snel de grote plaat erop. In de eerste vijf kilometer zitten nog enkele bochten, maar daarna hoeft er tot vlak voor het keerpunt normaal gesproken niet meer te worden geremd. Het keerpunt, dat tevens dienstdoet als tijdsmeting, is het stadje Borgo Tossignano.

Omdat het vanaf dat moment zo’n elf kilometer lichtjes omlaag loopt, kunnen de snelheden hard oplopen. In de laatste vijf kilometer zitten nog enkele pittig oplopende stroken. Het zijn geen hellingen om schrik van te hebben, maar aan het einde van een tijdrit zijn het toch geen prettige obstakels. Uiteindelijk draaien de rensters het niet geheel vlakke circuit op, waar na 31,7 kilometer de finish ligt.

De eerste renster gaat om 14.40 uur van start. De finish van de laatste renster, titelverdedigster Chloe Dygert, wordt verwacht rond 16.35 uur. Het WK tijdrijden is live te zien bij de NOS (op NPO1), Sporza (op Eén) en op Eurosport 1. De televisie-uitzendingen beginnen omstreeks 14.30 uur.

Links
WK 2020: Voorbeschouwing tijdrit vrouwen (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Starttijden

Liveticker (Organisatie)

Live timing (Tissot Timing)

Livestream (NPO1, vanaf 14.30 uur)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.