WK 2021: Volg hier de tijdrit voor junioren vrouwen

dinsdag 21 september 2021 om 10:15
WK 2021: Volg hier de tijdrit voor junioren vrouwen

Op de derde dag van het WK wielrennen in Vlaanderen staan twee tijdritten op het programma. Later vandaag komen de junioren mannen in actie, maar in de ochtend zijn alle ogen op de junioren vrouwen gericht. Volg hier op WielerFlits de koers!

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Net als de tijdrit voor de elite-mannen en elite-vrouwen ligt de start voor de beloften in Knokke-Heist en de finish in Brugge. De junioren vrouwen krijgen echter een individuele beproeving van net iets meer dan 19 kilometer voor hun kiezen. Het gaat via Westkapelle en Oostkerke naar het enige tussenpunt, gevolgd door een korte passage door Koolkerke en vervolgens de laatste kilometers richting Brugge.

Het is onder meer uitkijken naar de verrichtingen van de Belgische dames Marith Vanhove en Febe Jooris, de Nederlandse medaillekandidaten Elise Uijen en Anna van der Meiden, enkele Amerikaanse rensters, de Britse Zoe Bäckstedt (de dochter van oud-prof en Parijs-Roubaix-winnaar Magnus Bäckstedt) en Europees kampioene Alena Ivanchenko. De Russische begint om 11:52:30 uur als laatste aan de tijdrit.

Een landgenote van Ivanchenko, Kristina Gilfanova, rolt om 10.30 uur als eerste van het startpodium. Wie alle actie wil zien, moet afstemmen op Eurosport of Sporza. Beide zenders zijn er vanaf ongeveer 10.30 uur bij tot en met de podiumceremonie.

Links
WK 2021: Starttijden individuele tijdrit junioren vrouwen

Website organisatie
Parcours

Live timing (Tissot Timing)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.