Maarten Wynants over incident met Terpstra: “Dit hoort erbij”
zondag 17 augustus 2014 om 18:02

Maarten Wynants over incident met Terpstra: “Dit hoort erbij”

Een opmerkelijk incident tussen Niki Terpstra en Maarten Wynants ontsierde vandaag de slotrit van de Eneco Tour. Tijdens de finale kwamen de renners van Omega Pharma-Quick Step en Belkin met elkaar in aanraking, waarna er over en weer schouderduwen werden uitgedeeld. Hoofdpersoon Wynants wil er niet te lang bij stilstaan, zo vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

Op het moment dat de Belkinploeg tempo maakte aan kop van het peloton, mengde Terpstra zich in de debatten. Hij probeerde de groene formatie af te stoppen, waarna Wynants en Terpstra onvriendelijk met elkaar in aanraking kwamen. “Laten we het maar een koersincident noemen,” kijkt Wynants terug. “Dit hoort erbij. Van Terpstra is bekend dat hij dit soort dingen doet. Maar ik laat me niet van mijn plek afduwen,” geeft hij aan.

Wynants kreeg van de jury een minuut tijdstraf en een boete van 200 Zwitserse francs. Niki Terpstra kreeg dezelfde boete en werd bovendien gediskwalificeerd. Wynants wil het hoofdstuk zo snel mogelijk afsluiten. “Ik vind het niet nodig om hem daar nog over te spreken. Voor mij is het geen ding.”

Bekijk hier het incident tussen Wynants en Terpstra

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.