Nizzolo krijgt vertrouwen: “Kijk wat het met Viviani heeft gedaan”
Nizzolo als Italiaans kampioen - foto: Cor Vos
zondag 10 februari 2019 om 11:44

Nizzolo krijgt vertrouwen: “Kijk wat het met Viviani heeft gedaan”

Giacomo Nizzolo’s laatste overwinning dateert alweer van 28 januari 2018. Toch heeft zijn nieuwe ploeg Dimension Data een rotsvast vertrouwen in de Italiaanse sprinter. “Kijk wat het heeft gedaan met Elia Viviani”, aldus sportdirecteur Rolf Aldag in gesprek met Cyclingnews.

Aldag haalt niet zomaar de sprinter van Deceuninck-Quick Step aan. “Viviani was altijd al een goede renner, maar hij won geen achttien wedstrijden bij zijn vorige ploeg Sky”, doelt de oud-renner op het voorbije seizoen van de Italiaan. “Hij komt echter plots in een omgeving waar ze wél aandacht geven aan sprinters.”

“Waar ze wél een plan met hem hebben, en hem ook een kans geven. En waar ze wel een sprinttrein om hem heen bouwen. Ik denk dat Giacomo zich wil bewijzen, en we geloven als ploeg in hem. We willen zien hoe ver hij kan komen als sprinter.”

Sprinttrein 
Nizzolo – op dit moment actief in de Ronde van Valencia – liet eerder al weten dat Dimension Data vertrouwen in hem heeft. “Bij deze ploeg kan ik mijn sprintambities waarmaken. Ze hebben een indrukwekkende lead out tot hun beschikking, die alleen nog maar beter zal worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.