Sivakov: “Het zal moeilijk worden voor de concurrentie”
donderdag 25 april 2019 om 19:11

Sivakov: “Het zal moeilijk worden voor de concurrentie”

Pavel Sivakov moet nog één etappe overleven om gekroond te worden tot eindwinnaar van de Tour of the Alps. De 21-jarige Rus werd onderweg naar Cles wel flink onder vuur genomen door Vincenzo Nibali. “We hadden de situatie echter onder controle”, zo verklaarde Sivakov aan Cyclingnews.

Nibali probeerde op de Passo Predaia weg te rijden van Sivakov, maar de klimmer kon rekenen op steun van ploeggenoot Tao Geoghegan Hart, de latere ritwinnaar. “We zijn weliswaar jong, maar we hebben het goed opgelost”, aldus Sivakov. “We reageerden in de finale expres niet op Rafal Majka.”

“Ik had de benen om mee te gaan, maar nu kon Nibali niet aanvallen.” Uiteindelijk wist Sivakov zijn teamgenoot Hart naar de ritzege te piloteren. In het klassement heeft het toptalent een voorsprong van 33 seconden op Nibali. “We hebben het goed gedaan”, is de leider van mening.

Lastige slotetappe
“Ik denk dat we morgen hetzelfde kunnen doen. We hebben een hele sterke ploeg, met ook nog Chris Froome. Het zal moeilijk worden voor de concurrentie”, aldus een zelfverzekerde Sivakov. Morgen beklimt het peloton onder meer de Klobenstein en San Genesio. De finish ligt in Bolzano.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.