Geen Jasper Philipsen op het BK wielrennen
foto: Cor Vos
zaterdag 19 juni 2021 om 11:33

Geen Jasper Philipsen op het BK wielrennen

Jasper Philipsen laat het BK in Waregem aan zich voorbijgaan. De sprinter had aan een val in de Baloise Belgium Tour een diepe snijwond in zijn knie overgehouden. Hoewel de wond goed heelt en zijn Tourdeelname niet in gevaar zou zijn, wil Alpecin-Fenix geen risico nemen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen kwam in de derde etappe van de Baloise Belgium Tour lelijk ten val, waarbij hij op zijn knie terechtkwam. Desondanks wist hij met verband de aankomst in Scherpenheuvel-Zichem te bereiken. Naderhand moest de diepe snijwond in zijn knie in het ziekenhuis worden gehecht en stapte hij een dag later niet meer op de fiets voor de koninginnenrit naar Hamoir.

Voor het Belgisch kampioenschap in Waregem was Philipsen naast Tim Merlier de tweede snelle man voor de sprint, maar de 23-jarige renner moet de titelstrijd nu dus missen. Volgende week zaterdag is hij normaal gesproken een van de acht renners die namens Alpecin-Fenix in Brest aan de start staan van de 108e Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.