‘Ook Toon Vandebosch trekt naar Alpecin-Fenix’
foto: Cor Vos
dinsdag 8 februari 2022 om 20:30

‘Ook Toon Vandebosch trekt naar Alpecin-Fenix’

Toon Vandebosch is aan zijn laatste weken als renner van Pauwels Sauzen-Bingoal bezig. Vanaf maart verkast de voormalige Belgische junioren- en U23-kampioen naar Alpecin-Fenix. Eerder vandaag werd al bekend dat ook Joran Wyseure en Emiel Verstrynge naar de ploeg van de broers Roodhooft trekken.

Het is Het Nieuwsblad dat de transfer meldt. Vandebosch zette deze winter de stap naar de elite. Winnen deed de 22-jarige crosser niet, wel reed hij een hele rits top 10-plaatsen bij elkaar en was hij vijfde in de Koppenbergcross Oudenaarde en de Parkcross Maldegem. Verder eindigde hij als achtste in de Wereldbeker en was hij geselecteerd voor het wereldkampioenschap in Fayetteville, waar hij elfde werd.

Eerder vandaag werd bekend dat Joran Wyseure en Emiel Verstrynge, eerste en tweede op het beloften-WK, ook voor Alpecin-Fenix gaan rijden. Beide renners hebben nog geen profcontract, dus kunnen makkelijk onder hun huidige verbintenis uit. Ze gaan vermoedelijk koersen voor het Development Team waar veldrijders als Niels Vandeputte, Mees Hendrikx en straks ook Diether Sweeck zijn ondergebracht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.