Yves Lampaert geeft forfait voor Milaan-San Remo
foto: Cor Vos
maandag 14 maart 2022 om 17:00

Yves Lampaert geeft forfait voor Milaan-San Remo

Quick-Step Alpha Vinyl zal het zaterdag in Milaan-San Remo moeten doen zonder Yves Lampaert. De 30-jarige klassiekerspecialist is niet tijdig hersteld van een bijholteontsteking, waardoor hij moest afstappen in Parijs-Nice.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Lampaert kreeg tijdens Parijs-Nice last van een bijholteontsteking en koos ervoor om, met het oog op de komende wedstrijden, niet meer van start te gaan in de vierde etappe. Met deze wedstrijden wordt gedoeld op onder meer Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

De Italiaanse lenteklassieker komt echter te vroeg voor Lampaert, zo meldt Het Nieuwsblad. Het wegvallen van Lampaert is een flinke streep door de rekening van Quick-Step Alpha Vinyl, aangezien de West-Vlaming traditioneel een belangrijke pion is in Milaan-San Remo.

Lampaert zal zich nu richten op de komende kasseiklassiekers, en dan met name de E3 Saxo Bank Classic, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.