Integriteitscommissie doet intrede bij UCI
foto: Cor Vos
woensdag 21 september 2022 om 16:41

Integriteitscommissie doet intrede bij UCI

De internationale wielerunie UCI heeft per direct een integriteitscommissie. Het managementcomité van de UCI heeft groen licht gegeven om het mandaat van de antidopingcomissie uit te breiden, waardoor die commissie ook kan ingrijpen op het gebied van intimidatie, misbruik en wedstrijdmanipulatie.

Dat betekent dat de UCI Anti-Doping Commission verleden tijd is en wordt vervangen door de UCI Integrity Commission. De Australische Anne Gripper zal de rol van voorzitter blijven invullen, laat de wielerunie weten na het grote overleg dat jaarlijks gehouden wordt tijdens het WK wielrennen.

Met de integriteitscommissie zal de focus dus liggen op de antidoping-aanpak, het beschermen van wielrennen op het gebied van intimidatie en andere soorten van misbruik en de strijd tegen wedstrijdmanipulatie.

De commissie zal voorstellen doen om het integriteitsprogramma van de UCI te verbeteren, maar ook in aanbevelingen doen aan het managementcomité en de International Testing Agency (ITA) in de strijd tegen dopinggebruik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.