Gianni Meersman geeft op in vierde rit Giro d’Italia
dinsdag 12 mei 2015 om 15:43

Gianni Meersman geeft op in vierde rit Giro d’Italia

Etixx-Quick-Step is na Pieter Serry ook Gianni Meersman kwijt geraakt. De Belgische renner moest opgeven na een val in de rit naar Sestri Levante gisteren.

De snelle man kwam gisteren ten val in de afdaling van de laatste beklimming voor de aankomst toen hij probeerde terug te komen. “Ik had de aansluiting bijna te pakken toen ik in een rechterbocht lek reed en mijn voorwiel weggleed. Ik lag direct op de grond”, aldus Meersman op de website van de ploeg.

Hij kwam gisteren nog wel aan de meet, maar vandaag had hij het gelijk moeilijk in de beginfase van de rit. Halverwege gaf Meersman dan toch op.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2015 16:01
Balen voor hem en natuurlijk voor Uran, nog maar 7 man over..nog 17 dagen te gaan..
12 mei 2015 17:18
Als Uran al op niveau, wat erop lijkt van niet, dan zijn Serry en Meersman niet de mannen van wie de echte steun zou krijgen. Ten minste niet in de bergen. Daar moet hopen op een sterke Bouet.
12 mei 2015 17:57
Dat is wel tegenslag voor de ploeg. Hopen dat hij snel hersteld en dat de andere renners in koers voldoende steun kunnen bieden aan Uran.
12 mei 2015 21:55
het ideale moment om een holbel- coalitie te smeden ( allebei met zeven, zeker Uran kan wel wat hulp gebruiken , mits een tegengeste ....) . Meersman zit trouwens al het ganse jaar in een zeer wispelturige vormcurve ( het was voor mij dan ook een grote whoow dat hij hier aan de start kwam.... en teken van acute bloedarmoede bij EQ)
Morgen stevig ritje , doch indien geen chaos (valpartijen , koersen à la juniores...) geen probleem voor de klassementsrijders ( het klassement vormt zich trouwens toch in de periode van de tijdrit , de rit nadien en zeker de voorlaatste rit, dan regent het minuten .....)
Dus EQ kan LottoNL wel degelijk gebruiken om tot rust te komen ( eens in de echte bergen trekt Uran wellicht z"n plan ( eindelijk simpel, volgen tot je niet meer kunt) en omgekeerd heeft EQ de geslepenheid en vernuft om LottoNL aan een WT overwinning te helpen
Kan vuurwerk opleveren....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.