Poels over Tour de France: “Mooi dat het gelukt is”
dinsdag 30 juni 2015 om 09:35

Poels over Tour de France: “Mooi dat het gelukt is”

Wout Poels is één van de knechten van Chris Froome tijdens de aankomende Tour de France. Het was lang onzeker of de Limburger mee zou doen aan de wedstrijd die zaterdag van start gaat, maar hij is heel blij dat hij er bij is. “Mooi dat het gelukt is.”

De renner van Sky kreeg van veel mensen te horen dat het moeilijk zou worden om bij zijn ploeg de Tourselectie te halen. “Maar dat werkte voor mij juist heel motiverend”, vertelde de 27-jarige renner tegenover Nusport.

Poels weet dat deze ronde vooral een ronde gaat zijn om te knechten. “Ik weet bij Sky natuurlijk dat ik geen kansen voor mezelf ga krijgen. Alles staat in het teken van Froome.” Hij ziet zijn kopman dan ook zeker een goede kans maken om de drieweekse rittenkoers te winnen.

En toch kijkt hij ook naar zichzelf. “Ik zie deze Tour als een opstap omdat ik zelf ooit top tien wil rijden in een grote ronde. Zo’n kijkje in de keuken en werken voor zo’n kopman gaan ze me nooit meer afpakken. Daar word je nooit stommer van.” Volgend jaar overweegt de Nederlander om een klassement te gaan rijden in de Giro. “Die Giro wil ik dan wel bij Sky rijden, ik voel me hier geweldig op mijn plaats en mijn contract loopt door.”

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2015 09:39
Wanneer Poels deze Tour significant beter klimt dan Porte zou hij zomaar eens een kans als (gedeelde) kopman kunnen krijgen in de Giro van volgend jaar.
30 juni 2015 09:46
Die kans krijgt hij al denk ik als hij constanter presteert dan Porte.
30 juni 2015 10:09
Bij Sky hebben we de afgelopen jaren al vaker gezien dat de beste knecht van de ploeg gewoon in de top 10 eindigt. Wat dat betreft heeft hij net zo veel kansen als een kopman van een kleinere ploeg. Winnen zal die wellicht niet doen maar dat zal hem als kopman waarschijnlijk ook niet lukken.
30 juni 2015 10:09
Ik denk eerlijk gezegd niet dat "iets" constanter presteren in een grote ronde dan Porte een garantie op succes is. Laat Poels maar lekker in de schaduw rijden, zo maakt hij meer kans op een goede klassering dan wanneer alle druk op zijn schouders komt te liggen.
30 juni 2015 10:21
Haha Porte heeft dit seizoen alles gewonnen waar ie startte en had gewoon heel veel pech in de Giro, we denken toch niet echt dat Poels zomaar hem voorbij gaat in de rangorde? Porte gaat gewoon volgend jaar weer als kopman naar Italië.

On: leuk voor hem, en voor ons als Nederlanders! Maakt die Sky-trein toch weer iets leuker!
30 juni 2015 10:24
Inderdaad hopen dat Porte de Vuelta ipv Giro gaat doen. Anders krijgt hij echt nog niet het kopmanschap. Met mazzel zal dit een gedeelde kopmanschap zijn, maar volgens mij doen ze daar bij Sky niet aan.
30 juni 2015 10:27
Al zouden ze daar aan doen, dan hebben König, Nieve en Henao al nogal wat meer bewezen. Wie weet gaan ze zelfs van Kwiatkowski weer een ronderenner maken.

Lekker chauvinistisch allemaal, maar Poels heeft voorlopig nog niet bewezen iets van een klassement te kunnen rijden. En een Tour goed knechten bewijst ook nog niets.
30 juni 2015 10:38
Staat superstrak, wordt een mooie tour.
30 juni 2015 11:07
@LyndaLid, eens. Maar Nieve faalde ook al eens hopeloos als klassementsman. Poels zou eerst eens vol voor een ronde van een week moeten (mogen) gaan. Maar volgens mij zien ze hem bij Sky "gewoon" als uitstekende knecht.
30 juni 2015 11:07
Poels gaat een goede tour rijden, als hij op kop gaat rijden zullen er zoals in de Dauphine niet veel renners meer in het wiel zitten.
Zou mooi zijn als hij volgendjaar voor eigen kans mag gaan in de giro. Probleem is alleen dat Poels altijd wel een slechte dag heeft, vooral slecht weer (wat het nog weleens wil zijn in de Giro) lijkt het alsof Poels veel moeite heeft.
30 juni 2015 11:09
@Lyndalid Konig heeft meer bewezen dan Poels? Meen je dat nou? Poels draait al heel wat langer mee en heeft zijn grote potentie als klimmer en tijdrijder al diverse malen laten zien. Het probleem voor hem is zijn wisselvalligheid en die ernstige blessure natuurlijk. Wat mij betreft zou hij in de rangorde op de derde plaats moeten staan, na Froome en Porte. Als hij laat zien constanter te zijn en in topvorm is rijdt hij gewoon top 10.
30 juni 2015 11:09
@ scotty

Dat bedoelde ik ook, hij heeft zich niet eens als eenweekse-klassementsman getoond. Nieve heeft ook al hogere eindklasseringen dan Poels gehaald trouwens, maar ik wil niet zeggen dat Poels dat in de toekomst niet zou kunnen. Meer dan dat wat Nieve heeft gedaan (die heeft toch wel etappe overwinningen ook..) zie ik Poels niet doen.

@ velovibes

Sorry maar dat kan ik niet anders dan aan chauvinisme wijten. Heeft König al meer bewezen dan Poels? Ehmm.. Veel meer. In al zijn grote rondes top 10 uit mijn hoofd, en een etappe overwinning in de Vuelta. Poels komt niet eens in de buurt en is volgens mij ouder (dat heb ik echter niet gecheckt). Poels derde achter Froome en Porte? Sorry hoor, dat is echt nergens op gebaseerd. Henao, König en Nieve hebben allemaal al veel meer laten zien als renners. En zelfs Kwiatkowski, hoewel dat niet eens een klassementsrenner is, heeft al meer klassementen gereden dan Poels. Sterker nog, zelfs Kennaugh en Thomas zouden nog eerder als klassementsman kunnen worden ingeschat..
30 juni 2015 11:17
@ velovibes. Leopold Konig in zijn enige 3 grote rondes, 9, 7 en 6de. Lijkt me vrij aardig... Wout poels in zijn 7 deelnames 1x top 20.
30 juni 2015 11:25
Porte betichten van niet stabiel zijn en dus Poels maar naar voren schuiven.

Manmanmanman
30 juni 2015 11:34
Als Froome op de kasseien onderuit gaat, wie weet wat Poels dan allemaal in huis heeft!
30 juni 2015 11:41
Ik hou van dat Hollands chauvinisme, Poels is gewoon een uitstekende knecht die af en toe wel een etappe zal winnen in mooie koersen maar een kopman is hij niet, je hebt meer nodig dan goede benen om kopman te zijn, omgaan met druk, was een probleem in zijn Vacansoleil periode en dan het terugkerend fenomeen van dipjes en valpartijen
Daarnaast is Konig gewoon een klasse beter dan Poels als kopman, rijdt altijd top 10 in een ronde, reed hij niet voor SKY dit jaar en had hij geen Giro gereden, reed hij dit jaar ook top 10, is heel constant, verliest altijd tijd, maar zeer weinig!
30 juni 2015 12:09
Ik verwacht dat Porte volgend jaar weer de kans krijgt om voor het AK in de Giro te rijden. Poels kan dan wellicht in een soort rol komen van König dit jaar (vrije rol, mag ook voor AK rijden). Misschien kan Poels beter volgend jaar alles op de Vuelta zetten, daar zie ik hem zeker Top 10 rijden als hij 'constant' wordt in zijn prestaties.
30 juni 2015 13:00
ik verwacht dat poels de laatste adjudant wordt van froome. Dat lijkt hem ook het beste te liggen volgensmij, geen druk en gewoon zo hard mogelijk die bergen oprijden. Ik denk zelfs dat er maar een handjevol renners zijn tempo kunnen volgen en daarbij horen geen mollema, gesink en kelderman. Hij heeft alleen altijd wel een of meerdere mindere dagen waardoor de kans op een goed klassement klein is.
30 juni 2015 13:05
@Rikkert, Ik hoop ook dat hij langer aan blijft klampen dan Konig of Porte. Een beetje de Ten Dam van SKY.
30 juni 2015 14:11
Ben toch wel benieuwd wat de volgorde bij Sky in de trein gaat worden hoor. Poels lijkt wel een hele belangrijke rol te gaan krijgen. Van Porte is het kijken hoe fit hij nog is, heeft toch al heel veel koersdagen op het scherpst van snede gereden, en weet dus niet hoe fit hij is.

Persoonlijk denk ik zoiets:
Kennaugh - Roche - Poels - Konig - Porte - Thomas - Froome. Waarbij Porte en Thomas eventueel zouden kunnen wisselen als Porte op zijn topniveau zit. Maar ze zitten allemaal zo dicht bij elkaar in de buurt dat je de meeste namen zo om zou kunnen wisselen.
30 juni 2015 14:39
Poels is een van de laatste in het treintje hij is de beoogd opvolger oogappeltje en kamergenoot van Chris
30 juni 2015 15:19
"Absolutely fantastic" Poels start als 2-na laatste wagonnetje voor Porte en Froome maar al in de eerste of tweede bergetappe wordt duidelijk dat Poels sterker is dan Porte waarna alleen Froome, Contador, Quintana en Nibali onze Wout nog kunnen volgen..

Een tikkeltje chauvinistisch.. Gewoon omdat het mag:-)
30 juni 2015 18:26
SKY schift vaak de volgorde op basis van dagvorm maar ik denk dat ze het zo gaan doen.

Rowe - Stannard (die eerste 2 al dusdanig lang dat het eng wordt) Roche - Kennaugh (tot over halverwege de klim) Thomas - Poels - Porte (1 of 2 van deze, minimaal eentje spaart zich voor de volgende dagen en is al uitgezakt onder een wijds wielerflitsiaans 'hey, die is niet goed genoeg!') >>> Froome.

Wanneer de tegenstand niet anticipeert en deze ploeg voltallig aan de beklimmingen laat beginnen gaat niets aan zijn eigen ploeg hebben, elke mogelijkheid tot koers dient aangegrepen te worden.
30 juni 2015 20:21
Hardgrondig eens met degenen die stellen dat Poels geen AK-man is. Het is een uitstekende voorversneller en absolute wereldtop op de allersteilste beklimmingen van deze aarde. Hij moet eens een lastige giro-vuelta seizoen als aanvaller rijden en op de juiste dagen pieken, kan ie ritten gaan winnen.
30 juni 2015 22:43
"ik verwacht dat poels de laatste adjudant wordt van froome. Dat lijkt hem ook het beste te liggen volgensmij, geen druk en gewoon zo hard mogelijk die bergen oprijden".

Geen druk? In die rol MAG je niet eerder lossen dan jouw beurt. Dat lijkt mij toch redelijk wat druk en je moet voor die rol van hele goede huize komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.