Bespreek hier de Clásica Jaén – Vluchter Lazkano boekt gedenkwaardige zege
maandag 12 februari 2024 om 08:00

Bespreek hier de Clásica Jaén – Vluchter Lazkano boekt gedenkwaardige zege

Na een bijzonder druk wielerweekend, gaat het er vandaag iets rustiger aan toe op koersgebied. Maar niet getreurd: er staan met de Tour of Oman en de Clásica Jaén toch weer twee mooie wedstrijden op het programma.

In de Tour of Oman zijn we alweer toe aan de derde etappe. De renners mogen zich opmaken voor een rit van net geen 170 kilometer, met finish op de flanken van Eastern Mountain. Althans, dat was toch het plan, maar door de slechte weersomstandigheden en vooruitzichten is de organisatie genoodzaakt om de rit in te korten. De renners finishen nu niet meer op Eastern Mountain, maar al na 76 kilometer in Al Bustan.

En ook in de Clásica Jaén hebben de weergoden een negatieve invloed. De regenval in de regio Jaén heeft ervoor gezorgd dat het parcours van deze wedstrijd flink op de schop is gegaan. De gravelkoers in het zuiden van Spanje heeft bijna 40 kilometer aan gravelstroken moeten verwijderen, omdat op veel onverharde wegen veel modder is komen te liggen. De veiligheid van de renners kan daar niet gegarandeerd worden.

Het parcours is dus flink ingekort: de renners rijden nu 158 kilometer, met ongeveer 2.100 hoogtemeters en ‘slechts’ vier gravelstroken. Die zijn bij elkaar goed voor 17,8 kilometer aan onverhard en liggen allemaal in de laatste 60 kilometer. Op de startlijst zien we onder meer de namen van Wout van Aert, Sepp Kuss Michal Kwiatkowski, Tim Wellens, Juan Ayuso en Victor Lafay.

flag-om Tour of Oman – Etappe 3
Start: flag-om 10.40 uur / flag-nlflag-be 07.40 uur
Finish: flag-om tussen 14.30 en 14.54 uur / flag-nlflag-be tussen 11.30 en 11.54 uur

flag-es Clásica Jaén
Start: 13.00 uur
Finish: tussen 17.00 en 17.30 uur

Wielrennen op TV: Waar is de koers te zien?

    Om te reageren moet je ingelogd zijn.