Liveblog Dwars door Vlaanderen 2024 – Dubbelslag Visma | Lease a Bike, maar Van Aert breekt sleutelbeen
woensdag 27 maart 2024 om 08:00

Liveblog Dwars door Vlaanderen 2024 – Dubbelslag Visma | Lease a Bike, maar Van Aert breekt sleutelbeen

Vandaag wordt Dwars door Vlaanderen verreden, de eendagskoers is traditioneel gezien dé generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen. Ondanks het ontbreken van Mathieu van der Poel, starten met Wout van Aert, Mads Pedersen en Jasper Philipsen de nodige grote namen. In Waregem start en finisht ook de vrouwenwedstrijd vandaag. Kan Demi Vollering zichzelf opvolgen? Mis niets van het koersverloop met ons liveblog.

Net als eerdere jaren start de midweekse klassieker in Roeselare en ligt de finishstreep in Waregem. In totaal zullen de renners 188,6 kilometer afwerken over onder anderen twaalf hellingen en acht kasseistroken.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel schuift de rol van topfavoriet door naar Wout van Aert. Hij moet wel zien af te rekenen met een ijzersterke Mads Pedersen. De kopman van Lidl-Trek liet in Gent-Wevelgem samen met zijn ploeg zien dat zij over een uitstekende vorm beschikken. Jasper Philipsen is door de afwezigheid van de wereldkampioen de absolute kopman bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft.

Ook de vrouwen zijn vandaag actief op Vlaamse bodem. Demi Vollering doet in Waregem een gooi naar een nieuwe overwinning. De koers van de vrouwen finisht na die van de mannen omstreeks 17.45 uur.

Mannen
Start
: 12.15 uur
Finish: tussen 16.30 en 16.50 uur
Afstand: 188,6 kilometer

Vrouwen
Start:
14.30 uur
Finish: tussen 17.30 en 18.00 uur
Afstand: 129,9 km

    Om te reageren moet je ingelogd zijn.