3T presenteert Strada Italia, ‘comfortabele aeroracer’
foto's: 3T
vrijdag 10 mei 2024 om 10:43

3T presenteert Strada Italia, ‘comfortabele aeroracer’

Materiaalzone Fietsenmerk 3T heeft een nieuw model van haar Strada wegfiets gepresenteerd: de Strada Italia. De nieuwe fiets combineert aerodynamica met rijgemak, zo stelt de Italiaanse fietsfabrikant.

De Strada Italia wordt net als twee andere ‘made-in-Italy’ modellen van 3T in een productiefaciliteit in Bergamo gemaakt. Door lering te trekken uit andere fietsen die ze hebben ontwikkeld, en eerder ontwikkelde technieken toe te passen, zou de Strada Italia reactiviteit met precies stuurgedrag en comfort combineren.

Die reactiviteit zou onder meer komen door een korte liggende achtervork, die de fiets een ‘pure race-gevoel’ geven. Het precieze stuurgedrag zou het gevolg zijn van een uitgebalanceerd balhoofd, wat stijfheid met enige demping combineert. De comfort zou dan vooral komen door de plaatsing van de lagen carbon onderin de zadelbuis. Dat zou zo zijn ontwikkeld dat het demping biedt, zonder dat er wordt ingeboet op krachtoverdracht.

Het nieuwe frame biedt ruimte aan banden tot 35 millimeter breed voor comfort en controle, terwijl compleet geïntegreerde bekabeling de aerodynamica weer ten goede zou moeten komen. Het frame maakt tevens gebruik van SRAM’s UDH (Universal Derailleur Hanger); een derailleurpad die SRAM heeft ontwikkeld in een poging derailleurpad’s te standardiseren.

De 3T Strada Italia komt met een stevig prijskaartje. De frameset is vanaf €5,999,- verkrijgbaar, terwijl een afgemonteerde fiets vanaf €7,899,- beschikbaar is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.