Ekoï presenteert nieuwe R4-Light wegschoenen
foto's: Ekoï
donderdag 2 maart 2023 om 13:40

Ekoï presenteert nieuwe R4-Light wegschoenen

Materiaalzone Ekoï heeft een nieuw paar wegschoenen gelanceerd: de Ekoï R4-Light. De schoen is ontwikkeld met de focus op stijfheid en laag gewicht en hoogwaardige ventilatie

De R4-Light is de opvolger van de Ultralight Carbon. De zool bestaat uit carbon, voor optimale krachtoverdracht, en is voorzien van een standaard driepuntsbinding waardoor de schoenen compatibel zijn met alle grote merken pedalen zoals Shimano SPD-SL, Look, Time en Speedplay. De R4-Light weegt 275 gram (bij een maat 42), per schoen.

Om de ventilatie en vochtafvoer te bevorderen, heeft de schoen een geperforeerde binnenzool en een ademend mesh (een soort gaas) buitenwerk. Met twee ATOP draaiknoppen kan de fiets micrometrisch worden vastgedraaid, stelt Ekoï. De lip van de schoen is versterkt voor comfort, net als de binnenzool geperforeerd voor extra ademend vermogen en vastgenaaid om te zorgen dat deze in de juiste positie blijft zitten. De hiel is voorzien van een Spandex grip-voering, om de voet in positie te houden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.