Rapha eert Marco Pantani met speciale kledingset
foto's: Rapha
maandag 20 mei 2024 om 18:54

Rapha eert Marco Pantani met speciale kledingset

Materiaalzone Ook ruim 20 jaar na zijn overlijden leeft het nalatenschap van Marco Pantani voort. Niet alleen bij de Italiaanse wielerliefhebbers, maar ook bij kledingmerk Rapha. Zij hebben een speciale kledingset ontwikkeld om Il Pirata te eren.

De kledingset bestaat uit een roze wielershirt en een roze bandana. De in 2004 overleden Italiaanse klimmer werkte tal van koersen af met een bandana op zijn hoofd, waardoor hij eigenhandig bijdroeg aan het populair maken van het kledingstuk. De set kost €223,-.

Op het shirt prijkt op beide schouders ‘Il Pirata’, de bijnaam van Pantani. Op de borst prijkt onder meer de tekst ‘Angelo della Montagna’, wat zijn herkomst vindt op een roze wielershirt wat Rapha in 2014 lanceerde, als verwijzing naar Charly Gaul en Marco Pantani.

“Dertig jaar nadat Marco Pantani zichzelf aan de wereld presenteerde op de Mortirolo, waar de Giro gister passeerde, zijn het wielershirt en de bandana een eerbetoon aan het leven van De Piraat en zijn carrière in hetzelfde jaar als Rapha’s twintigste verjaardag. Het was in de Giro van 1994 dat Pantani een verschroeiende aanval lanceerde op de Mortirolo, waardoor hij voor de tweede dag op rij een zege boekte en direct een cultheld werd”, schrijft het kledingmerk over het bijzondere kledingsetje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.