Nieuw model Canyon? Valtteri Bottas rijdt door F1-paddock op onbekend frame
foto: Screenshot Instagram @valtteribottas
donderdag 30 mei 2024 om 14:16

Nieuw model Canyon? Valtteri Bottas rijdt door F1-paddock op onbekend frame

Materiaalzone Regelmatig zien we in wielerwedstrijden profs op nieuw materiaal rondrijden, wat nog niet voor het grote publiek gelanceerd is. Nu lijken we vanuit onverwachte hoek een blik te krijgen op de nieuwe Canyon Aeroad: Formule 1-coureur Valtteri Bottas reed afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Monaco vermoedelijk rond op de nieuwe aero-racer.

Bottas is fanatiek wielrenner en werkt daarom samen met Canyon. Die lijken de Finse coureur een nieuwe tweewieler gegeven te hebben, want tijdens de meest recente Grand Prix reed hij rond op een racefiets die enkele verschillen lijkt te hebben ten opzichte van de huidige Canyon Aeroad.

Wat het meest lijkt te bevestigen dat dit een nieuwe fiets betreft, is dat de samenkomst van de achtervork anders is dan bij de huidige Aeroad. Waar die bij de huidige generatie eigenlijk aan de zijkant van de zadelbuis bevestigd zitten, komen ze hier al net vóór de zadelbuis samen. Daarnaast lijkt de zadelpen iets slanker te zijn, al is dat niet met zekerheid te zeggen.

Wat tevens opvalt is het stuur, wat een variant lijkt te zijn van het ‘Gear Groove’ stuur wat op de Canyon Grail zit. Dat is een stuur waarbij accessoires door een geïntegreerde bevestiging makkelijk op het stuur bevestigd kunnen worden. Bij Bottas is daar een out front-mount voor een fietscomputer bevestigd.

Met zekerheid stellen dat dit de nieuwe Canyon Aeroad is kunnen we niet, maar het heeft er wel alle schijn van. Als dat daadwerkelijk het geval is, lijkt het aannemelijk dat we snel meer horen. De Criterium du Dauphiné, die aanstaande zondag start, is namelijk traditioneel een belangrijke wedstrijd om nieuw materiaal te testen, in aanloop naar de Tour de France. Wordt vervolgd, vermoedelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.