Waarom veel professionele wielrenners vertrouwen op MNSTRY
maandag 15 april 2024 om 11:00

Waarom veel professionele wielrenners vertrouwen op MNSTRY

Advertorial Goede sportvoeding is van essentieel belang om op topniveau te kunnen presteren. Bovendien speelt voeding een cruciale rol bij het bevorderen van spierherstel en het voorkomen van blessures. Voedingsdeskundige Robert Gorgos is oprichter van het sportvoedingsmerk MNSTRY en adviseert verschillende WorldTour-teams. In onderstaand artikel geeft hij antwoorden op vragen over zijn label ‘MNSTRY’.

Wat is de filosofie achter de producten van MNSTRY? Wat maakt ze bijzonder?
“Mijn principe is: ‘Natuur heeft altijd gelijk’. De producten bevatten alleen wat absoluut noodzakelijk is. Bijvoorbeeld geen kunstmatige smaken of conserveermiddelen die de maag onnodig belasten en op de lange termijn de darmflora beschadigen. Het bevat alleen wat het lichaam echt nodig heeft voor topprestaties. Alle drankpoeders, gels en repen bevatten natuurlijke, hoogwaardige ingrediënten in een optimale samenstelling volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast is onze productie in Duitsland erg milieuvriendelijk, dat vind ik erg belangrijk. En voor elke verkochte zak, planten we een boom in het regenwoud.”

Op welke behoeften van atleten is het productassortiment gebaseerd?
“De producten ondersteunen atleten specifiek bij het behalen van hun doelen in training en competitie. Zo activeert SLOW CARB effectief de vetstofwisseling tijdens langere duursessies. FAST CARB daarentegen levert snelle energie die nodig is voor onder andere intervaltraining. Herstel na training wordt versneld door RECOVERY SHAKE of RECOVERY 8. In een wedstrijd biedt POWER CARB bijvoorbeeld 80g koolhydraten per fles (500 ml) die supergemakkelijk te absorberen zijn. Het assortiment wordt afgerond met onze PORRDIGE BARS en INTENSITY BARS – krachtige repen voor tussendoor en tijdens de wedstrijd.”

Hoe worden de producten ontvangen door de sporters?
“Verschillende professionele wielerploegen zoals BORA-hansgrohe, TdT-Unibet of Tudor Pro Cycling gebruiken al MNSTRY tijdens hun trainingssessies en wedstrijden. Andere topsporters zoals triathlete Laura Philipp of topduurzaamheidstrainer Philipp Seipp beschrijven onze koolhydraatdranken als ‘game-changers’. Natuurlijk zijn we verheugd. We krijgen ook veel feedback van ambitieuze amateurwielrenners dat ze blij zijn optimale verteerbare en zeer effectieve producten te hebben gevonden.”

Vooral in dagelijks gebruik is tolerantie een belangrijk onderwerp. Houdt MNSTRY daar rekening mee?
“Absoluut, daarom houden we al onze producten hypoallergeen – ze zijn veganistisch, lactosevrij, glutenvrij en sojavrij. Ze worden daardoor uitzonderlijk goed verdragen, zelfs bij intoleranties en darmproblemen. De hoge hoeveelheden echte fruitextracten hebben daarentegen antioxidante effecten en versterken het immuunsysteem. En de natuurlijke, subtiele fruitsmaak maakt de producten lekker waardoor je gewoon zin hebt om elke trainingssessie vol energie te beginnen. Ook belangrijk voor onze professionele atleten: Elk productgroep wordt getest door “Informed Sports” en wordt dus getest op dopingstoffen.”


10 euro korting op de MNSTRYxTdT-Unibet proefbox

Wil je zelf de heerlijke smaak van de sportvoeding van MNSTRY ervaren? Dan heeft MNSTRY nu een een speciale aanbieding. Met de code TDTXMNSTRY-10 krijg je 10 euro korting op de MNSTRYxTdT-Unibet proefbox. Hiermee betaal je slechts €39,95 ipv €49,95. Wacht niet te lang want OP=OP!


Meer info over MNSTRY vind je op deze plek

RIDE Magazine