Emmanuel Macron, Jelle Vanendert en Andy Schleck
foto: ASO
maandag 23 juli 2018 om 20:00

Emmanuel Macron, Jelle Vanendert en Andy Schleck

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Emmanuel Macron, Jelle Vanendert en Andy Schleck.

Jelle Vanendert hoopt op betere derde week: “Het is op”

Jelle Vanendert kende nog geen gelukkige Tour. Een vijftiende plaats in de rit naar Quimper is zijn beste daguitslag in de ronde. “Ik weet niet wat er scheelt, maar het is precies op, ik heb de kracht niet meer om mee te zijn. De rustdag valt echt op het juiste moment”, vertelt de Belg tegen Sporza.

“Het was niet leuk fietsen de voorbije dagen. Hopelijk keert het in de slotweek. Een slecht gevoel kan snel veranderen door een rustdag en wat los te rijden. Het is niet dat ik niet vooruit geraak, maar ik ben gewoon een beetje minder dan de rest momenteel”, is Vanendert realistisch.


Andy Schleck: “Je kunt nooit honderd procent in de Tour zijn als je de Giro rijdt”

Andy Schleck betreurt de keuze van Tom Dumoulin om dit seizoen vol voor de Giro d’Italia én Tour de France te gaan. Volgens de Luxemburgse oud-Tourwinnaar kan dat niet. “Als je de Giro rijdt om te winnen, kan je nooit honderd procent zijn in de Tour. Jammer”, vertelt Schleck tegen Het Laatste Nieuws.

Schleck schat de kansen van de Limburger om de Tour te winnen dan ook klein in: “Jammer van zijn materiaalpech op de Mûr-de-Bretagne. Hij moet nu proberen om de achterstand op Thomas zo klein mogelijk te houden, in de hoop in de afsluitende tijdrit nog iets recht te zetten. Maar winnen wordt moeilijk.”


Emmanuel Macron annuleert bezoek aan Tour

De Franse president Emmanuel Macron zou woensdagmiddag de zeventiende etappe in de Tour de France bezoeken. Spektakel gegarandeerd, aangezien deze rit slechts 65 kilometer lang is én met aankomst bergop. Dit bezoek gaat echter niet meer door. De president – die in opspraak is geraakt door het wangedrag van zijn inmiddels ex-beveiliger Alexandre Benalla – moet donderdagochtend aanwezig zijn bij een inauguratie in het observatorium Pic du Midi de Bigorre.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 20:07
Macron is de president, niet de premier
23 juli 2018 20:14
Een beetje een vreemde uitspraak van Schleck, aangezien Froome en Dumoulin (nog wel) beter lijken dan de meesten van hun concuurenten.
23 juli 2018 20:14
Macron kan woensdag niet naar de tour in de pyreneeën, omdat hij donderdag in de pyreneeën moet zijn?
23 juli 2018 20:14
en waarom zou hij woensdag niet aanwezig kunnen zijn in de Tour en donderdag in het obersvatorium zijn. Het is nu niet dat de president te voet moet gaan.
23 juli 2018 20:44
Rare Fransen zijn die Fransen
23 juli 2018 21:26
@M. Moller
Ons Andy heeft vrij weinig ervaring met tijd goedmaken in een tijdrit...
23 juli 2018 22:20
Andy Schleck...ex-winnaar....tja...
23 juli 2018 22:48
Macron komt niet omdat hij zn huis moet schoonmaken....
23 juli 2018 23:06
Als Andy Schleck de Tour gewonnen heeft, hebben Zülle, Beloki, Klöden en Basso dat ook.
24 juli 2018 00:49
Hij vergeet dat er dit jaar een extra week tussen de Giro en tour zit.
24 juli 2018 00:57
Wat Schleck vergeet is dat Dumoulin de giro als hoofddoel had en zich daar volledig op richtte. De tour is een toetje.
24 juli 2018 08:55
@Secondant,
Ohja, dan kan het wel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.