Poels: “Ik zit vol vertrouwen om de trui te verdedigen”
Foto: Sirotti
zaterdag 14 maart 2015 om 18:24

Poels: “Ik zit vol vertrouwen om de trui te verdedigen”

Wout Poels boekte vandaag een dubbelslag in Tirreno-Adriatico. Hij viel aan op de laatste klim en hield daarna in een zes kilometer lange afdaling goed stand. “Niemand viel aan, dus dacht ik: dan doe ik het”, aldus Poels tegenover het Algemeen Dagblad.

“Het was een goed moment om aan te vallen. Ik denk dat ik aan het einde van de klim de sterkste was. Daarna was het alleen nog bergaf, dus ik had wat geluk.” Het plan was om eerste af te wachten. “We hebben het wel over een aanval gehad, maar alleen als je echt goede benen had en niet te vroeg. Die benen had ik en ik ben niet te vroeg gegaan. Het was uiteindelijk een perfect plan.”

Morgen staat de koninginnenrit op het programma: een aankomst bergop op de Monte Terminillo. Poels heeft in het klassement zeventien seconden voorsprong op Rigoberto Uran (Etixx-Quick-Step). “Vorig jaar werkte ik nog voor hem. Zeventien seconden is niet veel, maar ook niet niks. Ik kijk uit naar morgen. We zullen zien. Ik ben in goede vorm en normaal gesproken zijn ook lange beklimmingen voor mij niet zo slecht.”

“Ik zit vol vertrouwen om de trui te verdedigen. Ik wil ‘m houden. Na vandaag hoor ik misschien ook bij de favorieten. Er komen nog drie etappes, waaronder de tijdrit. Uran en Alberto Contador zijn ook in goede vorm. De wedstrijd is nog niet gedaan.”

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2015 18:41
Poels! Je kan het. Succes jongen. Laat ze allemaal je kont zien, net zoals vandaag.
14 maart 2015 18:41
Die gaan ze er morgen niet zomaar afrijden, zeker niet.
14 maart 2015 18:42
Ambitieus is hij wel. Nietemin kansloos als er iemand een echt bommetje dropt. Top 5/10 moet nu wel kunnen easy.
14 maart 2015 18:43
Ben blij voor Wout! Zijn beslissing om over te stappen lijkt de juiste te zijn geweest. Evengoed had hij wrs voor Froome moeten rijden als die hier was geweest. Laat em nu maar mooi het eindklassement winnen.
14 maart 2015 18:57
Deze overwinning is al heel mooi, ik hoop dat ons Woutje er nog een mooi eindresultaat (lees winst) mee kan halen. Ben erg benieuwd naar morgen; spannend ..........
14 maart 2015 19:08
Wout Poels gaat de Tour de France winnen!
14 maart 2015 20:38
Mooi hoor, hij heeft goeie papieren al moet hij het wel tegen de absolute top opnemen. In dit deelnemersveld top vijf rijden is al een hele prestatie.

Prachtig ook dat zijn dichtste belager zijn voormalige kopman is.
14 maart 2015 20:55
Wout geeft meteen zijn visitekaartje af. Zou idd mooi zijn als we een duel gaan krijgen tussen Uran en hem. maar er liggen nog meer kapers op de kust, zonder meer.
14 maart 2015 20:58
woutje wat een held!
14 maart 2015 21:01
Wout rijdt sterk en attent, etappe winst in the pocket en leider in het klassement.

Eens kijken of de sky trein Wout goed kan ondersteunen?

Poels eindwinaar!?!
14 maart 2015 21:16
Helemaal nog niet zeker dat die etappe morgen in zijn geheel gereden wordt, mocht er iets ingekort worden is zijn kans al helemaal groot! Ik zou het hem enorm gunnen! Ik vond het bij Vacansoleil, eerlijk is eerlijk, echt een flapdrol. Maar dat kwam vooral door dat team, ik gun hem het allerbeste en op een goede dag (!) krijgen weinigen hem eraf. Nu is het wel de vraag of hij ook die consistentie heeft en morgen net zo goed is als vandaag.
14 maart 2015 21:25
Geweldig dat Poels twee jaar achter elkaar een rit wint in een redelijk belangrijke etappekoers. Hopelijk kan Sky hem constanter maken want als hij drie weken kan rijden zonder een echt slechte dag kan hij hele goede klassementen gaan rijden. Ik denk dat Poels qua klimcapaciteiten zeker niet onderdoet voor Ten Dam, Gesink, Mollema, Kruijswijk (in de vorm die hij ooit heeft gehaald) en Kelderman.
14 maart 2015 21:32
@ghostwriter
Sterker nog, Poels is de beste Nederlandse klimmer voor het hooggebergte, op basis van wat hij in de Vuelta van 2011 en vorig jaar in de Giro liet zien. Alleen Gesink van vóór zijn beenbreuk komt in de buurt.
14 maart 2015 21:47
Kom op Wout, vastbijten in dat achterwiel. En door een muur heen gaan als het moet!

Poels heeft helaas altijd wel een slechte dag tijdens grote rondes. Daarom moet hij zich focussen op mooie etappe zeges. Als hij bij Sky daar de ruimte voor krijgt.
14 maart 2015 21:47
Albertooo +1
Poels rijdt ook niet zomaar bij Sky.
14 maart 2015 21:59
@ albertooo en Wheely

Nee, Poels is soms Nederlands beste klimmer in het hooggebergte. Je kan onmogelijk zeggen dat Poels een betere klimmer is omdat ie in de Vuelta en Giro in totaal vier etappes goed mee deed. Overigens een Giro waarin ene Kelderman het ook nog aanzienlijk beter deed. De twee overwinningen die Poels behaald heeft zijn bovendien ook beiden niet in het hooggbergte geweest. Het woordje soms is dus van cruciaal belang.
14 maart 2015 22:14
Komop Lyndalid, je klinkt als statler & waldorff van de muppet show.
"Ik geef het toe, hij is goed die man"
"Ja, het is niet slecht"
"Tja, het kan natuurlijk beter"
"Echt opzienbarend was het niet"
"Eigenlijk middelmatig"
"Op het randje van een wanvertoning"
"boe, boe, het was niks, scheer je weg".

Je mening over Poels uit zijn Vancansoleil-tijd is niet veranderd. En je verpakt dat slecht.
14 maart 2015 22:21
Laat Poels nu eerst over een langere periode, in meerdere bergritten, laten zien dat het inderdaad onze beste klimmer is. Tot nu toe is het af en toe geweldig, maar vaak net niet of teleurstellend.
14 maart 2015 22:35
@ coldeportes

Nonsens. Ik ben razend enthousiast over de prestatie van Poels van vandaag. Ik ga echter niet meteen zover om hem weer Nederlands beste klimmer te noemen, op basis van een paar top prestaties. Hij is SOMS een wereldtopper, en soms is ie nergens. Zoals Purito zegt: laat hem het eerst maar eens over langere tijd bewijzen, morgen al een eerste kans.
14 maart 2015 22:37
Speciaal altijd hoe iemand renners al dan niet flapdrollen vindt vanwege bij welk team ze rijden?

En Poels hoeft zich niet per se over 'langere tijd te bewijzen' om te weten dat het een uitmuntende klimmer en dan nog met name op het megasteile werk is.

Wat mij betreft mag Poels prima sommige bergritten excelleren, hier en daar eens een overwinning boeken, puik werk leveren als voorversneller en er lekker af en toe vierkant doorheen zakken. Vond het altijd al een sympathieke gast/renner.

14 maart 2015 22:47
@Lyndalid, Purito
Klimmer ≠ ronderenner. Poels heeft idd zijn slechte dagen, maar in topvorm houdt waarschijnlijk geen Nederlander hem bergop bij.
14 maart 2015 22:53
@ albertooo

Dan kan je het nooit eerlijk vergelijken. Een Kelderman moest bijvoorbeeld in de afgelopen Giro constant bij de pinken zijn en elke bergetappe voluit gaan. Dat Poels dan in twee etappes beter leek is voor mij geen reden te zeggen dat hij daadwerkelijk beter is. Sowieso vind ik dat om bij de beste klimmers te horen je dat vaker dan vijf keer per jaar mag bewijzen, niks ten nadele van Poels. En hij heeft nog genoeg tijd om aan die consistentie te werken ook.

@ Romains Vainsteins

Waarom is dat raar? Vacansoleil reed als een stel flierefluiters zonder enig idee in het peloton rond. Ik vond het geen onsympathieke vent, maar de hele uitstraling van dat team was "flapdrollerig", en als het niet Nederlands geweest was waren wel meer mensen tot die conclusie gekomen. Die opa aan het roer, elke wedstrijd zonder enig idee ingaan en menig schimmige renner aannemen.. Het deed (voor mij in ieder geval) het imago van de renners daar geen goed, en zo te zien de kwaliteit ook niet.
14 maart 2015 23:00
Zou het een prestatie van jewelste vinden indien Poels het klassement wint. Ik kan het me echter nauwelijks voorstellen.

En wie al dan niet de beste klimmer is, daar kan ik niet zoveel mee. In 2009 riep men dat over Gesink, in 2011 Kruijswijk, daarna Mollema. In 2014 was Kelderman de beste en nu is Poels de beste klimmer?

Tja, zal best, ik kan daar niet zoveel mee.
14 maart 2015 23:10
@wim +1 het maakt mij ook geen fluit uit wie de beste is, zolang we maar regelamtig en op het hoogste niveau van onze klimmers kunnen genieten door succes dat zij boeken.wie dat doet maakt dan niet uit.
14 maart 2015 23:14
Zoals Woutje op de Angliru reed... Zo schitterend.

Een pure klimmer. Houd ik van. Samen met Gesink in staat om nu en dan absolute wereldtop te zijn.

Sky heeft hem niet voor niets aangetrokken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.