Mikel Landa: “Giro past niet in voorbereiding op Tour”
maandag 15 januari 2018 om 18:08

Mikel Landa: “Giro past niet in voorbereiding op Tour”

Mikel Landa zal de Giro d’Italia dit jaar overslaan. Dat bevestigt de renner van Movistar aan de Spaanse sportkrant Marca. De Bask laat weten dat een deelname niet past in zijn voorbereiding op de Tour de France.

Eerder maakte de renner van Movistar al bekend zich te richten op de Tour, Vuelta en het WK in Innsbruck. “Ik heb ervoor gekozen om de Giro over te slaan omdat ik in de best mogelijke conditie naar de Tour wil. Ik wil daar mijn eerste krachtige piek hebben. Dan is er geen andere optie dan de Giro op te offeren”, stelt hij vast.

Mooie Tour
Het etappeschema van de Tour de France bevalt hem. “Ik vind het een mooie route omdat er een korte tijdrit in zit”, geeft hij aan. “We hebben een sterke ploeg om het op te nemen tegen Sky. Romain Bardet, Rigoberto Uran en ik lijken veel op elkaar. In een tijdrit zijn we van hetzelfde niveau.”

Zware Vuelta

Afgelopen zaterdag werd het parcours van de Vuelta 2018 gepresenteerd. “Zoals altijd is het weer een zwaar parcours”, oordeelt Landa. “Het is veeleisend van de eerste tot de laatste dag. De etappes in Andorra (in het slotweekend, red.) zijn een beetje angstaanjagend. We zullen onze krachten moeten sparen”, voorspelt hij.

Landa kijkt ernaar uit om door zijn eigen Baskenland te rijden. “De rit naar Monte Oiz is speciaal, zoals iedere rit in het Baskenland. Bij een finish bergop, liggen er kansen voor mij. Daarnaast is de etappe naar Lagos de Covadonga erg moeilijk. Voor renners is deze beklimming erg speciaal en in Spanje is dit een mythische beklimming.”

Het WK in Innsbruck ziet hij als een unieke kans. “Het is een veeleisend parcours dat geschikt is voor klimmers. Een betere voorbereiding dan de Vuelta is er daarom niet.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2018 18:13
Hij noemt Froome niet als concurrent in de Tour. Bewust niet?
15 januari 2018 18:16
edit WF: bedankt, aangepast
15 januari 2018 18:20
@Skjold: Hij doelt met Sky natuurlijk op Froome en de andere twee zijn inderdaad wel gelijkwaardig aan hem.
15 januari 2018 18:48
Om Bardet en Uran in een TT gelijkwaardig aan zichzelf te noemen is mi onmogelijk. Omdat alleen Uran en Bardet al totaal niet gelijkwaardig aan elkaar te noemen zijn in deze discipline.
Uran is klassen beter in TT dan Bardet.
Ik zie Landa en Uran meer als gelijkwaardig op dit onderdeel.
15 januari 2018 19:19
@ Olly dat klopt niet. Bardet en Uran hebben 8x een tijdrit samen gereden daarvan won bardet 3x. 1x verloor hij mede door pech. Op basis van de cijfers kan je niet anders concluderen dat Uran wellicht iets beter is.
15 januari 2018 19:23
@marksi, misschien omdat Bardet altijd hoog stond in klassementen en Uran niks had om voor te rijden?
15 januari 2018 19:36
@marksi, ja je hebt gelijk ik zit meer in het verleden te denken. Toen Uran echt wel een TT rijder was.
Ik denk echter met de vorm die hij afgelopen jaar weer gehaald heeft dat hij een sprong zal maken richting zijn oude niveau vwb TT.
15 januari 2018 21:05
Bij cannondale besteedt men geen enkele aandacht aan tijdrijden, zowel qua training als qua materiaal.
15 januari 2018 21:35
@Olly Bardet was ziek tijdens de tijdrit in de Tour 2017.
15 januari 2018 23:58
Uran heeft echt top tijdritten laten zien in giro en de andere twee kwamen daar nooit in de buurt. Maar uran zelf ook niet de laatste jaren.
16 januari 2018 09:12
"Romain Bardet, Rigoberto Uran en ik lijken veel op elkaar. In een tijdrit zijn we van hetzelfde niveau."

Lol

Om te reageren moet je ingelogd zijn.