LottoNL-Jumbo concentreert zich niet op Waalse klassiekers
foto: Rahim Vlasblom
donderdag 29 december 2016 om 12:45

LottoNL-Jumbo concentreert zich niet op Waalse klassiekers

LottoNL-Jumbo laat de Waalse klassiekers in 2017 voor wat ze zijn. Hoewel Lars Boom nog wel het mooie weer in de Amstel Gold Race moet maken, heeft de ploeg geen prioriteiten gemaakt van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dat vertelt teammanager Richard Plugge aan WielerFlits. Boom kopman in Amstel Gold Race
Voorheen waren de Waalse klassiekers vaak een belangrijk doel voor de grootste Nederlandse wielerploeg, maar dit jaar is dat anders. De aandacht gaat vooral uit naar de grote rondes, rittenkoeren en de Vlaamse klassiekers. “Er ligt minder focus op de Waalse klassiekers, dat klopt”, vertelt Plugge na de ploegenpresentatie van vorige week donderdag. “De Amstel is natuurlijk wel belangrijk, waar Lars de kopman is.” Boom werd op het WK in Valkenburg van 2012 nog vijfde op dezelfde aankomst.

‘Focus op andere doelen was een bewuste keuze’
De Amstel Gold Race volgt dus nog na het keienwerk voor de Vlijmenaar. “Daarna zijn er nog twee Waalse klassiekers. Daar gaan we uiteraard wel proberen te scoren, maar de focus om daar resultaten te rijden is niet zo mega groot zoals die voorheen was”, legt Plugge uit. “Op dit moment hebben we daar nu net een renner te weinig voor die op dat terrein goed uit de voeten kan. Dat is een bewuste keuze geweest, want je moet echt naar het Waalse werk toeleven. Luik is gewoon een heel ander verhaal dan zomaar een klassieker.”

Zowel Robert Gesink, als Steven Kruijswijk zullen de heuvelklassiekers overslaan in april. Laatst genoemde bereidt zich dan voor op de Giro d’Italia tijdens een hoogtestage op Tenerife, waar ook sowieso Jurgen Van den Broeck en Stef Clement aanwezig zullen zijn.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
29 december 2016 17:04
Waardeloze instelling van Lotto/Jumbo om zijn beste Nederlandse klimmers
niet mee laten doen in onze enige klassieker.
Wanneer rijden onze toppers ooit in eigen land en nu hebben zij de kans voor een wedstrijdje en blijven zij maar lekker met hun dure salaris in het buitenland en om Boom kopman te maken is helemaal belachelijk Han nog geen brug over als er echt gekoerst wordt.
29 december 2016 17:55
Snap de negatieve reacties niet.....heeft puur te maken met budget. Ze hebben punten nodig die in al die wt koersen van een week makkelijker zijn binnen te halen dan in koersen als LBL en WP. In die koersen zijn vaak een tiental topfavorieten terwijl je de top 10 van Vlaanderen en Roubaix nu al kan invullen.
29 december 2016 17:58
@Graceland

Ik volg jouw stelling niet echt. Als je een klimmer en Ronde renner bent zoals Kruijswijk kun je wel in Nederlandse koersen starten, maar je maakt amper kans op de overwinning. Het getuigt juist van professionaliteit om dan vast te houden aan je doelen en je daar op te richten. Als daar geen AGR in past; so be it. Jij mag dat een waardeloze instelling vinden maar ik hoor het gemouw al Kruijswijk valt in de AGR, wat een amateurisme om daar te starten vlak voor de Giro. Er zijn genoeg andere TLJ renners die ze wel op kunnen stellen in de AGR
29 december 2016 19:53
Het maakt in de praktijk weinig uit, dit jaar reden ze in geen van de drie top-10. De Amstel lijkt me wat zwaar voor Boom, maar misschien kunnen Battaglin of Roglic nog iets uitrichten in een van die koersen.
29 december 2016 19:59
Eindelijk een duidelijk plan met keuzes. Want die moeten ze nu eenmaal maken. Je kunt niet meer overal meedoen voor de overwinning. De rabobank tijd is over. Ze zullen heus Lobato of Battaglin wel naar voren schuiven als (2e) kopman voor de AGR, het is alleen nog even wachten wie er op dat moment in vorm is. Nu brengen ze het zo naar buiten zodat de Nederlandse pers het wat makkelijker oppikt. Foto'tje van Boom er bij. Goed voor de sponsor.
29 december 2016 20:51
Zeer verstandig dat ze keuzes maken. Deze keuze is daarnaast ook begrijpelijk.
29 december 2016 21:24
Speciaal voor Jibi, Richi en de rest: Lars B zit vanavond bij RTL7.
29 december 2016 22:18
Ze hebben er ook de renners niet voor, eigenlijk sinds het vertrek van Mollema. Beter deze week dan te laten voor wat hij is en met een jonge ploeg voor de aanval kiezen, dan geforceerd je beste renners naar voren schuiven om hier kopman te spelen in de hoop op een uitschieter die er toch zelden komt.

Het is wel een week die bij journalisten zwaar weegt, dus wat dat betreft interessant om te zien hoe ze daar op in gaan spelen. Sportief in ieder geval een logische keuze wat mij betreft, ondanks dat ik als fan van Gesink hem hier wel graag weer eens in beste doen aan de start te zien
30 december 2016 07:49
Tsja, realistisch is het wel. Maar toch klinkt het niet leuk. En als je cynisch bent kun je dit doortrekken en zeggen dat TLJ de meeste koersen kan overslaan omdat ze daar geen kans maken...
Al hoop ik natuurlijk op veel overwinningen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.