Ackermann trekt vorm door en verslaat Démare in GP de Fourmies
foto: Sirotti
zondag 2 september 2018 om 17:02

Ackermann trekt vorm door en verslaat Démare in GP de Fourmies

Pascal Ackermann heeft na de Brussels Cycling Classic van gisteren ook de GP de Fourmies gewonnen. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe volgt daarmee Nacer Bouhanni op. Na een koers van 205 kilometer maakte hij het controlerende werk van zijn ploeg af door Arnaud Démare te verslaan.

Floris Gerts zat namens Roompot-Nederlandse Loterij in de kopgroep van de dag. Hij sloeg de handen ineen met Dmitriy Gruzdev, Cornu, Armindo Fonseca, Dernies, Deltombe en Gatis Smukulis. De zeven kregen een maximale voorsprong van vier minuten.

Israel Cycling Academy, BORA-hansgrohe, Quick-Step Floors en Groupama-FDJ zagen kansen voor hun sprinters. Zij leidden dan ook de achtervolging. Van de koplopers was Gerts de beste, maar hij werd op ruim twintig kilometer van de meet ingerekend door het peloton.

In de finale probeerden meerdere renners een sprint te ontregelen. Marco Canola sprong op vijf kilometer van de streep weg, maar hij werd ingerekend. In de straten van Fourmies draaide het uit op een massasprint. Arnaud Démare nam het in een tweestrijd op tegen Pascal Ackermann, die met een ziedende sprint langs de voormalig Franse kampioen reed en de zege opeiste.

José Alvaro Hodeg van Quick-Step Floors werd derde. Boy van Poppel was op de zevende plek de beste Nederlander.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
2 september 2018 17:26
Wat een knaljaar!
2 september 2018 19:02
Bonifazio familie van?
    2 september 2018 19:07
    @west: Leonardo is de broer van Niccolò Bonifazio.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.