Adam Toupalik zet tweetal BORA-hansgrohe een hak in slotrit Czech Tour
foto: Cor Vos
zondag 30 juli 2023 om 15:43

Adam Toupalik zet tweetal BORA-hansgrohe een hak in slotrit Czech Tour

Adam Toupalik heeft de slotrit in de Czech Tour gewonnen. De Tsjech van Elkov-Kasper bleek in Sternberk net wat sterker dan Ben Zwiehoff en Florian Lipowitz, met wie hij op het voorlaatste heuveltje was weggereden. Lipowitz trok wel het eindklassement naar zich toe. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De laatste rit in de Czech Tour bracht het peloton over geaccidenteerd terrein van Sumperk naar Sternberk. Vlak voor de start stond nog maar weinig een eindzege van Lipowitz in de weg, omdat naaste belager Johannes Staune-Mittet ’s ochtends niet meer op de fiets was gestapt. De Noor, die zaterdag nog de derde etappe won, was ’s nachts ziek geworden en besloot uit de wedstrijd te stappen.

Wat er voor de overige renners in koers dan nog te halen viel, was een etappezege. Een vroege vlucht met Niccolo Bonifazio, Toby Perry, Sian Fredheim en Arthur Kluckers hoopten zondag het peloton te verrassen, maar werden op een listige lokale omloop met daarin een steil klimmetje van 900 meter weer tot de orde geroepen door een uitgedund peloton.

Lipowitz hoopte daarna de puntjes op de i te zetten. De coureur van BORA-hansgrohe trok op de voorlaatste steile klim ten aanval en kreeg onder mee ploeggenoot Zwiehoff, Jacob Ericsson en Toupalik met zich mee. Die laatste zou op de slotklim wegrijden bij de twee ploegmaten van BORA-hansgrohe en de etappe naar zich toetrekken.

Of hij het feestje van BORA-hansgrohe, dat wel het klassement won met Lipowitz, daarmee verpestte, valt te betwijfelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.