Aerts laat Telenet-Baloise opgelucht ademhalen met winst in Boom
zaterdag 19 oktober 2019 om 16:01

Aerts laat Telenet-Baloise opgelucht ademhalen met winst in Boom

Toon Aerts heeft de Superprestigecross in Boom naar zijn hand gezet. De Belgische kampioen veldrijden boekte op de terreinen van De Schorre zijn eerste individuele zege van het seizoen, maar ook de eerste voor zijn ploeg Telenet-Baloise. Quinten Hermans maakte het feest compleet met een tweede plaats, de Brit Tom Pidcock ging aan de haal met het brons.

Domein De Schorre in Boom, waar jaarlijks ook dancefestival Tomorrowland wordt georganiseerd, was vanmiddag omgetoverd tot een ware modderpoel. Te zwaar in combinatie met de wereldbekercross in Bern van morgen, oordeelde Eli Iserbyt al voorafgaand aan dit veldritseizoen. En door ziekte kon ook Pauwels Sauzen-Bingoal-ploegmaat Michael Vanthourenhout er niet bij zijn. Een ideale gelegenheid voor de Telenet-Baloise Lions van Sven Nys om eens voor winst te gaan.

En of ze gemotiveerd waren… Dat bleek al na een furieuze start van Quinten Hermans. Ploegmaat Corne van Kessel dacht er niet aan om een gat te laten vallen, waardoor ook Toon Aerts, Tim Merlier, Thomas Pidcock en even later ook Laurens Sweeck dicht in de buurt bleven. Hermans gaf veel, en kleurde de koers. Maar aan wegrijden mocht hij geen seconde denken.

foto: Cor Vos

Aerts wacht half uur
Na twintig minuten achtte Laurens Sweeck verrassend zijn moment gekomen om het tempo de hoogte in te jagen. Sweeck maakte met zijn tempo wél slachtoffers, want alleen Belgisch kampioen Toon Aerts en Quinten Hermans bleven in de buurt. Allicht stak Sweeck wel iets te veel kracht in zijn poging om het kopgroepje uit elkaar te rijden, want toen Aerts tien minuten later zijn verwachte versnelling plaatste, had hij geen antwoord meer in huis. Een halve ronde kon Sweeck het verschil beperkt houden, maar daarna bouwde Aerts zijn verschil stevig uit, zodat hij aan het einde niet meer hoefde te vrezen.

Hermans nieuwe leider
Het dichtst in de buurt kwam ploegmaat Quinten Hermans nog, die samen met Pidcock een attractieve strijd uit mocht vechten om te dichtste ereplaats. Pidcock kwam van ver terug en groeide duidelijk in de koers, maar dat was buiten een extra versnelling van Hermans gerekend. De Limburger sprintte knap naar plekje twee en verzekert zich zo ook van de leidersplaats in de Superprestige. Dubbel feest dus voor Telenet-Baloise, dat lang moest wachten op een eerste succes.

foto: Cor Vos

Superprestige veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 2: Boom

1. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions)
2. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise Lions)
3. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing)
4. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Baloise Lions)
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Baloise Lions)
6. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal)
7. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads)
8. flag-be Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads)
9. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal)
10. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.