AG2R-Citroën met Van Avermaet en Van Hoecke in Boucles de la Mayenne
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 24 mei 2022 om 11:52

AG2R-Citroën met Van Avermaet en Van Hoecke in Boucles de la Mayenne

Greg Van Avermaet gaat donderdag van start in de Boucles de la Mayenne, een Franse rittenkoers. Ook Gijs Van Hoecke werd door AG2R-Citroën geselecteerd voor deze vierdaagse.

Na Parijs-Roubaix bleef de voormalige Olympische kampioen een maand lang uit competitie. Vorige zaterdag hervatte hij met een vijfde plaats in de Tour de la Finistère, zondag eindigde Van Avermaet 18de in de Boucles de l’Aulne-Châteaulin. Donderdag gaat hij dus van start in de Boucles de la Mayenne.

Eerste deelname
Van Avermaet deelt er het kopmanschap bij AG2R-Citroën met Benoît Cosnefroy. Andere ploegmaats zijn Gijs Van Hoecke, Paul Lapeira, Damien Touzé en Michael Schär. Voor Van Avermaet is het zijn eerste deelname daar in de Loirestreek.

Op de erelijst van de Boucles de la Mayenne prijkt overigens twee keer de naam van Mathieu van der Poel. Die won de rittenkoers zowel in 2017 als 2018. Arnaud Demare is de laatste eindwinnaar. Met Movistar, Team UAE Emirates, Cofidis en AG2R-Citroën staan er dit jaar vier WorldTeams aan de start.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.