Aimé De Gendt: “Ik hoop me deze week in de Tourselectie te rijden”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
woensdag 9 juni 2021 om 15:20

Aimé De Gendt: “Ik hoop me deze week in de Tourselectie te rijden”

Interview Aimé De Gendt hoopt tijdens de Baloise Belgium Tour definitief komaf te maken met zijn minder voorjaar. Er staat bovendien een Tourselectie op het spel, wat de renner van Intermarché-Wanty-Gobert alleen maar extra kan motiveren. “Hier mag ik niet door de mand vallen”, vertelt een gespannen De Gendt aan WielerFlits.

De Gendt vindt in de Baloise Belgium Tour alvast een rondje dat hem goed ligt. Bij zijn laatste deelname, in 2019, kwam hij nog op de negende plaats terecht. “Ditmaal wil ik graag wat meer. Ik ben de kopman van de ploeg, samen met Loïc Vliegen, en ik wil hier graag voor een klassement gaan. Na de eerste rit van vandaag zal er al veel duidelijk worden hoe hoog ik juist mag mikken. Samen met de Ardennenrit wordt hier het klassement gemaakt.”

Imago van de ploeg opgepoetst
De Belgium Tour komt voor De Gendt en de ploeg misschien ook wel op het juiste moment. Na het voorjaar hing er een negatieve perceptie rond het kersverse Waalse WorldTeam, maar beetje bij beetje lijken ze hun imago op te blinken. Danny van Poppel strijdt weer mee voor ereplaatsen en Taco van der Hoorn won op magistrale wijze een Girorit. Merkt De Gendt dat de ploegsfeer verandert?

“Om eerlijk te zijn niet. Ik denk dat dit soort dingen eerder een perceptie van buitenaf zijn. In onze ploeg weten we dat we altijd hard hebben gewerkt en dat we er alles aan gedaan hebben om top te zijn in het voorjaar. Maar ik kan natuurlijk niet ontkennen dat het deugd doet om eens wat resultaten te kunnen voorleggen aan de buitenwereld. En om te tonen dat we het wél kunnen. Ikzelf ben ook eindelijk weer gezond, dus ik heb er veel zin in.”

De voormalige winnaar van de Antwerp Port Epic werd vooraf aangekondigd als kopman voor de kasseiklassiekers, maar zag zijn voorjaar in rook opgaan. “Dat had ik allemaal te danken aan een bronchitis na Tirreno-Adriatico. Daarna was ik niet superslecht, maar zeker ook niet goed. Ik was overal net niet mee, net in de tweede groep in plaats van de eerste. Maar van een kopman wordt er natuurlijk meer verwacht. Het was ambetant om altijd achter de feiten aan te hollen, maar ik weet gelukkig waarom. En ik ben klaar om mij te herpakken. Het liefst deze week al, natuurlijk.”

Tourselectie na Belgium Tour
Er staat namelijk heel wat op het spel voor De Gendt. “Ik zit al een tijdje in de voorselectie voor de Tour, maar pas na deze week wordt de selectie gemaakt. Daar wil ik natuurlijk heel graag bij zijn. Het is zaak om hier niet door de mand te vallen, en dan hoop ik mij op te maken voor mijn tweede Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.