Aimé De Gendt maakt rentree in Ruta del Sol
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 7 februari 2023 om 17:10

Aimé De Gendt maakt rentree in Ruta del Sol

Aimé De Gendt zal in de Ruta del Sol (15-19 februari) zijn eerste wedstrijdkilometers van 2023 afwerken. De renner van Intermarché-Circus-Wanty moest zijn seizoensstart uitstellen vanwege een gebroken sleutelbeen, maar is zich inmiddels weer volop aan het klaarstomen voor zijn eerste koers van 2023.

De Gendt kende een vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar goed drie weken geleden ging het mis op trainingskamp in Spanje. De Gendt kwam tijdens de ploegstage ten val tijdens een trainingsritje en brak daarbij zijn sleutelbeen, waardoor hij enkele weken uit de roulatie was. “Na twee dagen zat ik alweer terug op de fiets”, blikt De Gendt met het Nieuwsblad terug op de voorbije weken.

“Als junior had ik ook al eens mijn sleutelbeen gebroken, maar toen was het de andere kant. Na die val op stage had ik eigenlijk meer last van mijn lies dan van mijn sleutelbeen, maar dat probleem is nu van de baan.” De Gendt kan niet wachten om aan zijn wegcampagne te beginnen, maar heeft wel wat moeten sleutelen aan zijn programma.

“Na een val moet je de tijd nemen om de opgelopen achterstand weg te werken. Doe je dat niet, dan krijg je daar later een serieuze rekening voor gepresenteerd. Daarom ook laat ik met veel hartzeer de Omloop het Nieuwsblad (25 februari) schieten. In die periode werk ik een stage af als voorbereiding op Parijs-Nice en de belangrijke kasseiklassiekers. Dat zijn sowieso mijn uitverkoren wedstrijden.”

Go with the flow 
In de Ruta del Sol (15-19 februari) zal hij dus weer een rugnummer opspelden. De Gendt is tuk op een goede start, zeker omdat zijn ploeg dit seizoen geweldig draait. “Een scherpe concurrentie maakt een ploeg sterker. Onbewust maken we elkaar een beetje beter en daar plukt de ploeg de vruchten van. Winnen in het voorjaar is zalig. Die flow neem je mee naar het vervolg. De kans dat die positieve lijn zich doortrekt de komende maanden, is bijzonder groot.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.