Sterke Aimé De Gendt in Duinkerke: “Maar in Cassel kan met minuten gegooid worden”
©Cor Vos
zaterdag 18 mei 2019 om 11:25

Sterke Aimé De Gendt in Duinkerke: “Maar in Cassel kan met minuten gegooid worden”

Interview Ook Aimé De Gendt maakte gisteren deel uit van de kopgroep van veertien in de Vierdaagse van Duinkerke. Hij werd zevende in de daguitslag en komt de top tien in het klassement binnen. “Maar vandaag (in Cassel, red) kan nog met minuten gegooid worden”, vertelt de Oost-Vlaming aan WielerFlits

Een sterke Aimé De Gendt, gisteren in Le Portel. Tijdens de laatste passage van de Saint-Etienne-au-Mont, het hellinkje dat de renners in de finale vier keer over moesten, schoof hij mee met de favorieten op de eindzege zoals Teunissen, Grøndahl Jansen, Keukeleire en Turgis. Met Frederik Backaert had Wanty-Gobert nog een tweede pion voorin.

Te vroeg
“Jammer genoeg ben ik iets te vroeg beginnen aanvallen”, aldus De Gendt achteraf. “Al bij de tweede passage van de Saint Etienne-au-Mont probeerde ik zelf een beslissing te forceren, maar dat was te vroeg. Pas in de slotronde kwam de definitieve afscheiding. Maar ik was wel vlot mee met de beteren, ja. Daarna was het wat gokken.”

In volle finale slaagden de twee ploegmaats er niet echt in hun numeriek voordeel uit te buiten. “Ook omdat Backie redelijk op zijn tandvlees zat.  Wij allemaal, eigenlijk. Dus was het kwestie van goed uit de verf te komen in de sprint. Ik draaide na de laatste bocht in vijfde positie op. Ideaal, dacht ik. Tot Anthony Turgis plots met nog vijf renners in het wiel over me heen walste op rechts. Zo zat ik plots niet meer in de top tien. Ik knok met uiteindelijk nog terug naar een zevende plaats, maar dit was een mooie gelegenheid om nog eens het podium te halen. Jammer dat dat niet gelukt is.”

Cassel
Vandaag staat de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke op de agenda. Start in Gravelines, waarna het in gestrekte draf richting Cassel gaat. “En daar gaat nog met minuten gesmeten worden”, lacht De Gendt. “Ik sta nu in de top tien, maar er ligt nog niets vast. Waar ik hoop uit te komen? Zo dicht mogelijk, maar dat zal de vorm van de dag  bepalen. Hopelijk ben ik het niet die minuten moet incasseren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.