donderdag 14 maart 2024 om 07:45

Alec Segaert rijdt rond met vertrouwen: “Wil het in komende koersen met late aanval proberen”

Video Alec Segaert kwam woensdag als twintigste over de streep in Nokere Koerse. De jonge Belg van Lotto Dstny zag zijn ook ploeggenoot Milan Menten achtste worden. “Ik moet het zelf van een late uitval hebben”, vertelde hij achteraf voor de camera van WielerFlits.

Segaert liet zich in Nokere Koerse een aantal keren zien. Ook in de absolute finale, maar de Oost-Vlaming slaagde er niet in weg te rijden. Hij richtte zich vervolgens op Milan Menten, die voor de sprint ging. “We hadden op voorhand ook dat plan. We hadden Milan als rappe man en hoopten ook op koers, zeker met de wind. Ik dat het wel mogelijk was om weg te geraken, maar vandaag kwam het altijd terug.”

“Gelukkig mag het ook voor Milan een zware koers zijn. Met hoe minder we naar de streep gaan, hoe beter voor hem”, ging hij verder. “Vandaag was het wel heel erg chaotisch en gevaarlijk in einde. Ik ben blij dat we er zelf niet bijlagen (bij die zware valpartij, red.).”

Late aanval
Een ereplaats heeft Segaert in Nokere niet te pakken, maar daar is hij niet heel rouwig om. “De laatste weken, en zeker mijn overwinning in de Grote Prijs Criquielion, hebben vertrouwen gegeven. Het gevoel is goed en dat nemen we mee naar de volgende koersen. Ik zal het in die wedstrijden proberen met een late aanval in de slotfase. Dat is hoe ik het moet doen.”

Het programma van Segaert is bewust niet gestoffeerd met topkoersen. “Na Nokere volgt de Grote Prijs van Denain, de Settimana Coppi e Bartali, Dwars door Vlaanderen en de Volta Limburg Classic. “Allemaal mooie koersen voor mij”, besluit de hardrijder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.